Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Mutabakatın Esaslarının Ankara'da Belirlendiğini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Mutabakatın Esaslarının Ankara'da Belirlendiğini Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Soçi'deki İdlib mutabakatın uygulama esaslarını görüşmek üzere Rus heyetiyle 19-21 Eylül'de Bakanlıkta toplantı düzenlendi." denildi.

21.09.2018 16:05  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı, Soçi'deki mutabakatın uygulama esaslarını görüşmek üzere Rus heyetiyle 19-21 Eylül'de Bakanlıkta toplantı düzenlendiğini duyurdu.

''COĞRAFİ YAPI VE YERLEŞİM ALANLARI DİKKATE ALINDI''

Mutabakat çerçevesinde uygulama esaslarını görüşmek üzere Rus heyeti ile 19-21 Eylül tarihlerinde Milli Savunma Bakanlığında toplantı düzenlendiği belirtilen açıklamada, "Toplantıda bölgenin coğrafi yapısı ve yerleşim alanlarının özellikleri de dikkate alınarak İdlib'de silahlardan arındırılacak bölgenin sınırları belirlenmiştir. Faaliyetler planlandığı şekilde sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Mutabakatın Esaslarının <a class='keyword-sd' href='/ankara/' title='Ankara'>Ankara</a>'da Belirlendiğini Açıkladı

MUTABAKAT, ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ SONRASINDA İMZALANDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki durumun istikrara kavuşturulmasına ilişkin, Soçi'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı toplantının ardından mutabakat imzalandığı hatırlatıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Mutabakatın Esaslarının Ankara'da Belirlendiğini Açıkladı

BAŞKAN ERDOĞAN İLE PUTİN, İDLİB KONUSU GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 4 gün önce Soçi'deki zirvede İdlib'i görüşmüşlerdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Başkan Erdoğan, "İdlib'de silahsızlandırılmış bölge oluşturulacak. Muhalifler bulundukları bölgede kalmaya devam edecek. Rusya, İdlib çatışmasızlık bölgesine saldırılmayacağını temin için gereken tedbirleri alacaktır" açıklamasını yapmıştı.

BİNLERCE SİVİL HAYATINI KAYBEDECEKTİ

Lavrov'un açıklamaları da Rusya'nın, tıpkı Başkan Erdoğan'ın dediği gibi adımlar attığını gösteriyor. Böylece İdlib'den Türkiye'ye 3.5 milyon insanın göç etmesinin, daha da önemlisi binlerce sivilin hayatını kaybetmesinin önüne geçilmiş oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Mutabakatın Esaslarının Ankara\'da Belirlendiğini Açıkladı

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Mutabakatın Esaslarının Ankara'da Belirlendiğini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement