Son Dakika: Benzinin pompa fiyatına büyük zam geldi - Son Dakika
Ekonomi

Son Dakika: Benzinin pompa fiyatına büyük zam geldi

Son dakika: Benzinin pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 23 kuruş zam geldi.

11.08.2020 16:25  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Benzinin litre fiyatına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 23 kuruş zam yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamada, "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 12/08/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 23 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur" ifadelerine yer verildi.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE BENZİN FİYATLARI

Benzine yapılan zam sonrası; Ankara'da ortalama 6,44 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,67 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,38 liradan 6,61 liraya, İzmir'de 6,46 liradan 6,69 liraya yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Son Dakika: Benzinin pompa fiyatına büyük zam geldi

Son Dakika Ekonomi Son Dakika: Benzinin pompa fiyatına büyük zam geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • mehmet: PADISAHIM COK YASA 22 1 Yanıtla
  • KARTAL: HALK DUYARSIZ İSTEDİĞİNİZİ YAPIN 18 3 Yanıtla
  • Vatandaş: Bu halka ne yapılsa azdır 23 kuruş değil 23 tl zam yapsalar tepki verecek kimse yok 18 2 Yanıtla
  • Son Söz: 10 tl yapın alan almayan belli olsun...Ekonomimiz uçuyor sözde, ne oldu uçan ekonomiye...... !!!! 16 1 Yanıtla
  • çok güldüm: zamcık bu 17 0 Yanıtla
  • xxxxx.: neyı hak ediyorsan öyle yönetilirsin.. başka gelir kalmadı geçir zammi o tüık denen kurum bunları toplada ağustos ayı tefe tüfe eflasyon oranını iyi hesap edın. 12 4 Yanıtla
  • 22: yarın 15 kuruş düşer büyük indirim diye haber yaparsınız YERSE 13 2 Yanıtla
  • Bak zamma: 0,23 krş. 100 lt yakıt alıyorsa arabanız 23 tl zam demek oluyor. yok ya da biz 50 tl alıyoruz her zaman diyorsanız sizin bileceğiniz iş! 10 TL olsun litre fiyatı :) 10 3 Yanıtla ALGI ÇALIŞMASI...: MATEMATİK HOCANIZ BU YORUMU GÖRSE ÇOK ÜZÜLÜRDÜ... 6 1
  • Dolhildan: Asgari ücretlide araba yok orta sınıfta düğüne nişana giderken hava olsun diye arabaya 50 liralık benzin alıyor beleş diyede petrolde dışını yıkıyor parlasın gideceği yere güzel görünsün diye zenginde zaten arabayı fulleyip cafe cafe geziyor cafenin tam ağzına park edip çıkıncıda valeye 50 lira veriyor :) arabasına göre dğer geldiğinde garson vale bide sokak arasında 3 liraya çiğköfte yiyen kızlar orda 5 liraya su 7 liraya çay içip zengin koca arıyor onların işine geliyor :)) 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.


Advertisement