Son dakika! Nijerya'da bugüne kadar teslim olan 51 binden fazla terörist gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Son dakika! Nijerya'da bugüne kadar teslim olan 51 binden fazla terörist gözaltına alındı

Son dakika! Nijerya\'da bugüne kadar teslim olan 51 binden fazla terörist gözaltına alındı

Gelen son dakika haberlerine göre Nijerya'nın kuzeydoğusunda bugüne kadar teslim olan 51 binden fazla Boko Haram ve ISWAP üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

10.05.2022 14:17  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'nın kuzeydoğusunda bugüne kadar teslim olan 51 binden fazla Boko Haram ve ISWAP üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

Teröristlere karşılan yürütülen "Hadin Kai Operasyonu" Komutanı Tümgeneral Christopher Musa, katıldığı televizyonda programında, son zamanlarda teröristlere karşı operasyonlarda ciddi başarı kaydedildiğini belirtti.

Boko Haram elebaşı Ebubekir Şekau'nun ölümünden sonra birçok fırsat kapısının açıldığını aktaran Musa, teröristlere karşı operasyonlarda bölge sakinlerinin askerlere yardımcı olduğunu ifade etti.

Musa, "Bugüne kadar 51 binden fazla Boko Haram-ISWAP üyesi ve aileleri bize teslim oldu. Bunların hepsini gözaltına aldık." dedi.

Son yıllarda düzenlenen operasyonlara rağmen örgüt, Afrika'nın en fazla nüfusuna sahip ülkesi Nijerya'da hala ciddi güvenlik sorunu oluşturuyor.

Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın kurucusu Muhammed Yusuf'un oğlu Ebu Musab el-Barnawi, 2009'da babasının ölümünden sonra Boko Haram'ın sözcüsü olmuştu.

Boko Haram içerisinde 2016'da başlayan liderlik krizi örgütün Barnawi ile Ebubekir Şekau arasında bölünmesine yol açmıştı.

Şekau, Boko Haram'ı yönetirken, Barnawi ISWAP'ı kurarak eylemlerine devam etmişti.

Ülkede 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika! Nijerya'da bugüne kadar teslim olan 51 binden fazla terörist gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement