Son dakika haber: Ölümden kalp masajı ile dönen 'Garip', şimdi çocukları yaşama bağlıyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber: Ölümden kalp masajı ile dönen 'Garip', şimdi çocukları yaşama bağlıyor

Son dakika habere göre Ölümden kalp masajı ile dönen 'Garip', şimdi çocukları yaşama bağlıyor İkinci baharında eğitim merkezinin maskotu oldu Yeniden hayata dönen "Garip" öğretmenlerin ve öğrencilerin peşinden ayrılmıyor Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde tasmasının sıkışması sonucu boğulan ve yapılan kalp masajı ile...

03.10.2020 10:46  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölümden kalp masajı ile dönen 'Garip', şimdi çocukları yaşama bağlıyor

İkinci baharında eğitim merkezinin maskotu oldu

Yeniden hayata dönen "Garip" öğretmenlerin ve öğrencilerin peşinden ayrılmıyor

KOCAELİ - Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde tasmasının sıkışması sonucu boğulan ve yapılan kalp masajı ile hayata döndürülen 'Garip' isimli köpek, sağlığına kavuştuğu rehabilitasyon merkezinde maskotu olduğu özel gereksinimli çocukları hayata bağlıyor.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Kılıçarslan Mahallesi Nushetiye Caddesi'nde bulunan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ölümden dönen "Garip" isimli köpek, şimdi merkezin maskotu haline geldi. Bir süre önce merkezin bahçesinde oynayan iki köpeğin tasmaları birbirine dolaştı. Tasmasının sıkışması sonrasında "Garip" isimli köpek baygınlık geçirdi. Köpeklerin kavga ettiğini düşünen Cabbar Şahbaz, köpeklerin yanına gidince Garip isimli köpeğin bayıldığını gördü. Panikle köpeği kurtarmaya çalışan Şahbaz "Garibim öldü" diye ağlarken, sesleri duyan Veysel Tetik koşarak bahçeye girdi. Şahbaz hemen köpeğe kalp masajı yapmaya başladı. Dakikalarca süren kalp masajının ardından köpek hayata döndü.

Maskotu olduğu çocukları hayata bağlıyor

Yaşama döndürülme anının saniye saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdığı Garip, yapılan tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Kısa sürede Garip merkezde çocukların maskotu haline geldi. Merkezde eğitim alan özel çocuklar, ders aralarında soluğu 'Garip'in yanında alıyor. Çocuklar 'Garip'le vakit geçirerek hem sosyalleşiyor hem de gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Çocukların hayvan sevgisi ile gelişimlerini daha kısa sürede tamamladıklarını söyleyen uzmanlar, merkezde hayvan sevgisinin çocuklar üzerindeki etkisini gözle görülür şekilde gözlemlediklerini söylediler.

"Garip ölümden döndü, şimdi çocuklarımızı hayata bağlıyor"

Çocukların Garip'e yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Psikolog Sevde Kesicioğlu, "Garip burada ölümden döndü diyebiliriz. Boynuna ip dolanmıştı. Cabbar Bey Garip'i kurtararak kurumumuza kazandırdı. Garip sadece hayata dönmekle kalmadı, burada çocuklara da umut oldu. Garip bizim için bir köpek değil, çok şey ifade ediyor. Çocuklarımız teneffüslerde Garip'i severek sevgiyi öğreniyorlar, hayvanlara nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğreniyorlar, hayvanlarla başlattıkları iletişim sayesinde bizlerle de iletişim kurmayı öğreniyorlar. Garip'in burada olması bizler için çok büyük bir şey. Çocuklarımız köpeklere daha çok alışık oldukları için daha kolay iletişim kurabiliyorlar. Garip de çok sevimli. Çocuklara maskotluk yapıyor, kucaklarına atlıyor, patilerini uzatıyor. Böylelikle çocuklarımız iletişim kurmayı öğreniyorlar. Garip ölümden döndü, şimdi çocuklarımızı hayata bağlıyor" dedi.

"O nefes alınca biz de arkadaşla birlikte nefes almaya başladık"

Garip'i saniyelerle yarışarak hayata döndüren Cabbar Şahbaz ise yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Garip geldiğinde bebekti. Sokakta hocalarımızdan birisi bulup getirmişti. Şu an 5 sene oldu. Bir gün akşam saatlerinde Garip'i oyun oynamaya bıraktım. 3 köpek oyun oynarken oyun uzamaya başladı. Ben de merak ettim, yaklaştığımda zincirleri birbirine dolaşmıştı. Garip'i kurtarmak için mücadele ettim. Ondan sonra kurtaramayınca dua etmeye başladım. Yapacak hiçbir şeyim kalmamıştı. Karşıdan komşumun geldiğini görünce, yetiş, yardım diye bağırdım. O da geldi. İkinci mücadeleye o da katıldı. En sonunda tasmasını kesmeyi başardık. Garip ölmüş haldeydi. Arkadaşın aklın kalp masajı yapmak geldi. Sonra kalp masajının yapılması ile Garip kıpırdamaya başladı. O anı anlatamayız, yaşayan bilir. O nefes alınca biz de arkadaşla birlikte nefes almaya başladık. Ondan sonra çok mutlu olduk. Garip hayata döndü" diye konuştu.

"Garip şu anda burada eğitim olan çocuklar için büyük bir terapi"

Garip'in çocukların üzerindeki etkisini dile getiren Şahbaz, "Okulun şu anda maskotu haline geldi. Garip'in yaşama döndürdüğümüz anların haberi her televizyon kanalında haber olarak yayınlandı. Haberi gören bütün insanlar Garip'i görmeye başladı. Tanımadığımız insanlar Garip'i sevip hikayesini dinleyince hüzünlendiler. Garip şu anda burada eğitim olan çocuklar için büyük bir terapi. Şahit olduk, konuşamayan bir çocuk Garip'i severken konuşmaya çalışıyor. İletişim kuruyorlar, mutlu oluyorlar. Çocukların gelişmesi açısından çok güzel bir şey. Garip de çocukları seviyor. Burada Garip'i sevmeyen çocuk yok" şeklinde konuştu.

Son dakika haber: Ölümden kalp masajı ile dönen \'Garip\', şimdi çocukları yaşama bağlıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son dakika haber: Ölümden kalp masajı ile dönen 'Garip', şimdi çocukları yaşama bağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement