Son dakika politika: Bakan Soylu: Avrupa'yı, Yunanistan'a had bildirmeye davet ediyorum - Son Dakika
Politika

Son dakika politika: Bakan Soylu: Avrupa'yı, Yunanistan'a had bildirmeye davet ediyorum

Son dakika politika: Bakan Soylu: Avrupa\'yı, Yunanistan\'a had bildirmeye davet ediyorum

Gelen son dakika haberlerine göre İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında sivil bir teknenin Yunan Sahil Güvenlik botundan açılan ateş ile batırıldığı iddialarıyla ilgili, "İnsan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa'yı, Yunanistan'ı yaptıkları konusunda uyarmaya ve had bildirmeye...

12.08.2020 14:11  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında sivil bir teknenin Yunan Sahil Güvenlik botundan açılan ateş ile batırıldığı iddialarıyla ilgili, "İnsan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa'yı, Yunanistan'ı yaptıkları konusunda uyarmaya ve had bildirmeye davet ediyorum" dedi.

Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Afet Kriminal İnceleme (AKİ) Temel Eğitim Kursu açılış programına katıldı. EGM Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı binasında düzenlenen programa Bakan Soylu ile birlikte, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve daire başkanları ile kursiyerler katıldı. Burada konuşan Bakan Soylu, sahada çalışan kriminal inceleme personeliyle, üniversitelerde çalışan personelin bilgisini bir araya getirmek istediklerini ifade ederek, bu eğitim adımlarıyla hizmet kalitesini ve saha sonuçlarını çok daha iyi bir noktaya getirdiklerini söyledi.

'YILDIRIM-5 OPERASYONU BAŞLADI'Yaklaşık 1 ay önce Yıldırım Operasyonlarını başlattıklarını belirten Bakan Soylu, "Birincisini Cudi Dağı bölgesinde yapmıştık, ikincisini Cilo Dağları'nda, üçüncüsünü Ağrı, Iğdır, Kars illerinde, dördüncüsünü de Tunceli Munzur bölgesinde yaptık. Bu sabah itibarıyla 1448 personelimiz Amanoslar'da Yıldırım-5 operasyonuna başladılar. Allah kazadan beladan esirgesin, teröre karşı muzaffer olmalarını sağlasın. İnşallah bu operasyonlarla birlikte, bu millet, Türkiye'yi terörle terbiye etmeye çalışanlara, terörü destekleyerek, terör kamplarına giderek, Kandil'e giderek oturup müzakere yapanlara birliğiyle, beraberliğiyle gerekli cevabı verecektir. Terör örgütleri ile petrol pazarlığı yapanlar, terör örgütleri ile o bölgede yönetim pazarlığı yapanlar dersini alacaktır. Milletimizin bu konuda hiçbir derdi olmasın, tarihimizin en güçlü dönemindeyiz" dedi.'VALE MESELESİNİ BİR STANDARDA BAĞLAYACAĞIZ'Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Soyu, vale düzenlemesiyle ilgili, "Aslında uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir meseleydi. Bunun standartları konusunda bir çalışmamız var ama bu salgın dönemine geldiği için biraz geciktirdik. Arkadaşlarımızı tüm kurumlarla bir araya gelerek son şeklini verecekler. Bu çalışma, kimlerin olabileceğini, görev tanımı ve biçimini modern bir şekilde ortaya koyacak. Eğitimini alan, bu konuda kimliklendirilen, yani kimin yapabileceğinin tespit edildiği bir sistem olacak. Bu sistem, vatandaşlarımızın bir tabirle bildiği, değnekçilerin, sokak başında '5-10 TL alayım' deyip, vatandaşlarımızı huzursuz eden anlayışı da tamamen ortadan kaldıracaktır. Vale meselesini bir standarda bağlayacağız" diye konuştu.'DÜNYA, TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'Yİ İZLEMEYE DEVAM ETSİN'Bakan Soylu, PKK'lı Cemil Bayık'ın öldürüldüğü iddiasıyla ilgili de, "Terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir. Terörle mücadele konusunda bütün dünyaya tavsiyemiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini izlemeye devam etsinler" ifadesini kullandı.'AVRUPA, YUNANİSTAN'A HAD BİLDİRMELİ'Soylu, Marmaris açıklarında sivil bir teknenin Yunan Sahil Güvenlik botundan açılan ateşle battığı iddialarıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Sahil Güvenlik Komutanlığımıza gelen bir ihbar neticesinde Amerika bayraklı bir tekneye 2.5 mil civarında Yunan karasularına girerek bizim Sahil Güvenliğimiz müdahale etti. Gelen ihbar 'bize ateş açıldı' yönündeydi. İki tane yaralamanın olduğunu arkadaşlarımız bize söylediler. Gece vaktiydi ve acil müdahale edilmesi gerekiyordu. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Maalesef Yunan tarafı sadece bu tip olaylar ortaya koymuyor. Aynı zamanda göçmen botlarını da acımasız bir şekilde batırmak suretiyle dünyada yeni bir sürecin önünü açmış oluyor. Benim şaşkınlığım Yunan tarafına değil. Benim şaşkınlığım özellikle göçmen hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa'yadır. Bunun üstünü örtmek için uyduruk bir teşkilat kurmuşlar, adı da Frontex. Kabahatlerini ve yaptıkları insanlık dışı eylemleri örtmek için ortaya koydukları bir teşkilat. Bizim de bununla ortak iş yapmamızı istiyorlar. Yani cinayetlerine, kabahatlerine, insanları acımasızca katletme konusunda ortaya attığı adımlara bizi de ortak etmek istiyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Özellikle insan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa'yı, Yunanistan'ı yaptıkları konusunda uyarmaya ve had bildirmeye davet ediyorum."


- Ankara
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Son dakika politika: Bakan Soylu: Avrupa'yı, Yunanistan'a had bildirmeye davet ediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


Advertisement