Son Dakika: Reuters'tan S-400 iddiası: Sinop'ta füze atışı test edildi - Son Dakika
Ekonomi

Son Dakika: Reuters'tan S-400 iddiası: Sinop'ta füze atışı test edildi

Son dakika: Reuters, Türkiye'nin Sinop'ta S-400'leri test ettiğini öne sürdü. Dünyaca ünlü haber ajansı füze atışı yapıldığına dair görüntülerin elinde olduğunu belirtti.

16.10.2020 14:43  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, Türkiye'nin elinde bulunduğu S-400'ler ile ilgili son dakika koduyla bir haber geçti. İddiaya göre, Sinop'ta test sahasında füze atışının yapıldığı öne sürüldü. Reusters atışa ait görüntülerin elinde olduğunu belirtti.

3 HAFTA ÖNCE SEVK EDİLMİŞTİ

Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma ihtiyacına binaen Rusya'ndan satın alınan ve geçtiğimiz sene teslimatı tamamlanan S-400'ler, atışlı testlerinin icra edilmesi amacıyla yaklaşık 3 hafta önce Sinop'a sevk edilmişti.

TÜRKİYE NAVTEX YAYIMLAMIŞTI

Türkiye, hafta başında 16-17 Ekim tarihlerinde geçerli olmak üzere Karadeniz üzerinde füze ataşı yapacağı gerekçesiyle Havacılara Bilgi Notu (NOTAM) ve atış tatbikatı için de Navtex (denizcilik duyurusu) mesajı yayımlamıştı.

ABD İLE TÜRKİYE ARASINDA GERGİNLİK

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasına karşı çıkan ABD, bu sisteminin NATO sistemleriyle uygun olmadığını gerekçe göstererek Ankara'yı uyarmıştı.

Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmemesi üzerine ABD, Türkiye'yi savunma sistemi F-35 programından çıkarmıştı. ABD, Türkiye'yi S-400'leri kullanılmaya başlaması durumunda da yaptırımla tehdit etmişti. Senato'da kabul edilen yaptırım kararı, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasını bekliyor.

TÜRKİYE İLE RUSYA 2017'DE ANLAŞMA İMZALADI

Türkiye ve Rusya, 2 milyar 500 milyon dolarlık S-400 anlaşmasını 2017'de imzalamış, Haziran 2019'da da hava savunma sistemleri Türkiye'ye nakledilmişti.

Son Dakika: Reuters\'tan S-400 iddiası: Sinop\'ta füze atışı test edildi

Son Dakika Ekonomi Son Dakika: Reuters'tan S-400 iddiası: Sinop'ta füze atışı test edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Ali: CeHaPe bunları kullanamayacaksınız diyordu, şimdi ne diyecekler acaba 25 6 Yanıtla Veli: Gitme üstlerine. Morali bozuktur şimdi onların :) 23 4 Ali: Kardaş bu sistem tam kurulmadı. İnternetten bi S-400 atılı nasıl oluyor bi bakın isterseniz 0 0
  • yunus emre: Türkiyenin Küresel bir Güç Olmasının temel Şartlar: 1-Uzun Menzili hava savunma sistemi 2-Uçak Gemisi 3-Nükleer Başlıklı Füzeler 4-Kıtalararası Balistik Füzeler(ort. Menzili 1500-2000 km) 5-Yerli ve Milli 5. ve 6.Nesil savaş uçakları 6-Yerli ve Milli İnsansız savaş jetleri 7-En az 400-500 Milyar Merkez Bankası Döviz Rezervleri Bunlar gerçekleştiği anda Türkiye Dünyadaki 4.İmparatorluk yaşayan ülke olur(1-Çin 2-ABD 3-Rusya 4-Türkiye 5-Hindistan 21 1 Yanıtla
  • JOURNALiST: Ne olur sanki yanlışlıkla Ermenistan bombalansa. Tüm dünya askerleri yanlışlıkla bir sürü sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Bizimkiler de beşer yanılamaz mı bizimkiler de yanlışlıkla Ermenistan'ı bombalasa. Hem ilk defa kullanılan bir füze acemiliklerine gelmiş denilse olmaz mı? Güzel haberler bekliyoruzzz 19 2 Yanıtla Deniz Aslan: Öyle bir şey olursa, yanlışlık demez onlar, tazminat öderiz 5 0 JOURNALiST: Deniz Aslan bombalayalım da tazminat öderiz. Kafana taktığın şeye bak deniz de kum biz de para 1 0
  • KAOS: HAVA SAVUNMA SİSTEMSİZ ÜLKE SAVUNMAZSIZDIR HELAL OLSUN HAYIRLI OLSUN 16 0 Yanıtla JOURNALiST: Garantörlük anlaşmasına göre Nahcivan'ın da hava savunma sistemini kontrol etmemiz lazım mı acaba ! ? 0 0
  • Sefa: Haber doğru ben askerim zaten uzun zamandır bizde :) 0 1 Yanıtla

Advertisement