Rus Metrosunda Çifte Patlama: 10 Kişi Hayatını Kaybetti, Olay Terör Saldırısı - Son Dakika
Dünya

Rus Metrosunda Çifte Patlama: 10 Kişi Hayatını Kaybetti, Olay Terör Saldırısı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde 2 metro istasyonunda terör saldırısı meydana geldi. Patlamada 10 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Başsavcılık olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

03.04.2017 15:05  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın St Petersburg şehrinde mavi metro hattında büyük bir patlama meydana geldi. Metro istasyonunda meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Patlamalardan biri Sennaya Ploşad istasyonunda, diğeriyse Tehnologiçeskaya Institu istasyonunda gerçekleşti. Rusya Başsavcılığı olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Rus medyası 'patlamayan üçüncü bir bomba daha vardı' iddiasında bulundu.

Bir görgü tanığı, "Metrodan taşınan insanları gördüm. Bu dehşet vericiydi" dedi.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA: PUTİN DE ŞEHİRDEYDİ

Patlamaların zamanlaması dikkat çekti. Patlamalar Rus lider Vladimir Putin'in görüşmeler için St. Petersburg'da bulunduğu bir sırada gerçekleşti. Kentte alarm seviyesi üst düzeye çıkarıldı. Olayın ardından Moskova metrosunda da güvenlik önlemlerinin arttırıldığı belirtiliyor.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 50 KİŞİ YARALANDI

Rusya devlet ajansı Tass'ın geçtiği habere göre, patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı.

Interfax, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını bildirdi.

ST PETERSBURG'TAKİ BÜTÜN İSTASYONLAR BOŞALTILDI

Olayın ardından şehirdeki tüm metro istasyonunun kapatıldığı ve tahliye edildiği açıklandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in patlamalar hakkında bilgilendirildiğini açıkladı.

PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA: TERÖR DAHİL BÜTÜN OLASILIKLAR MASADA

Rusya Devlet Başkanı Putin'in patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Putin şunları söyledi: "St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz."

"PATLAMAMIŞ BOMBA BULUNDU" İDDİASI

Patlamaların vagonlar perona yaklaşırken gerçekleştiği kaydedildi. Interfax olayda 200-300 gram TNT ile parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını bildirdi. Patlamanın ardından gelen ilk görüntülerde, bir metro vagonunun kapısının patlamanın şiddetiyle parçalandığı ve insanların duman ve toz bulutunun içerisinde yürüdüğü görülüyor.

Rus Fontanka gazetesinin haberine göre, olayın ardından Ploşad Vostaniya istasyonunda da patlamamış bir bomba bulundu. Bomba, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

SON METRO SALDIRISI YEDİ YIL ÖNCE

Rusya'da daha önce de metro istasyonları saldırıya hedef olmuştu. 2010 yılında Moskova metrosunun yoğun olduğu dakikalarda gerçekleşen patlamada, 39 insan can vermişti.

Ülkedeki son büyük terör saldırıları ise, Aralık 2013'te Volgograd kentinde gerçekleşmişti. İntihar bombacıları bir otobüs ve tren istasyonunda kendilerini havaya uçurmuş, saldırılarda 35 kişi yaşamını yitirmişti.

OLAY YERİNDEN KARELER:

Rus Metrosunda Çifte Patlama: 10 Kişi Hayatını Kaybetti, Olay Terör Saldırısı

Son Dakika Dünya Rus Metrosunda Çifte Patlama: 10 Kişi Hayatını Kaybetti, Olay Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement