Rusya'dan S-400 açıklaması: Pozisyonumuzda değişiklik yok - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan S-400 açıklaması: Pozisyonumuzda değişiklik yok

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Alexey Erkhov, "Rusya'nın S-400 konusundaki pozisyonunda değişiklik yok, değişmeyecek. Rusya olarak, Türkiye'ye karşı bazı taahhütlerde bulunduk. Bunları yerine getireceğiz." dedi.

12.06.2019 21:01  Güncelleme: 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, " Rusya Federasyonu'nun S-400 ile ilgili duruşunda, pozisyonunda herhangi bir değişiklik yoktur, değişmeyecektir" dedi.

Yerhov, 12 Haziran Rusya Günü nedeniyle büyükelçilikte düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerhov, S-400 konusunda Rusya'dan teknik bir heyetin gelmesinin beklenip beklenmediği, Amerika'dan gelen F-35 açıklamaları ve S-400'lerin teslimat tarihi soruları üzerine şöyle dedi:

"TÜRKİYE'YE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRECEĞİZ"

Rusya Federasyonu'nun S-400 ile ilgili duruşunda, pozisyonunda herhangi bir değişiklik yoktur, değişmeyecektir. Rusya Federasyonu olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir takım taahhütler, sorumluluklar üstlenmiş bulunmaktayız, bunları yerine getireceğiz ve herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Bunun için her iki ülkenin uzmanlarının çok külfetli bir çalışması gerekecek. Detayları benim için de soru işareti, bilmiyorum. Bir takım teknik gruplar bir yerlere gidecekler, hepsi ihtimaller dahilinde.

Fakat F-35 programıyla ilgili benden ziyade daha çok ABD Büyükelçiliğinin maslahat güzarına iletmeniz daha isabetli olacaktır, burada ABD adına konuşacak durumda değiliz. Tekrar altını çizerek söylüyoruz, Rusya üzerine aldığı taahhütlerini yerine getirecek.

"BEŞ DAKİKADA ÇÖZÜMLENMESİNİ BEKLEMEK FAZLA İYİMSER BİR YAKLAŞIM OLUR"

Yerhov, vizeler konusunda ise çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Türk meslektaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz fakat teferruatlı bir konu olduğu için beş dakikada çözümlenmesini beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olur, inşallah çözeceğiz" dedi.

Büyükelçi Yerhov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir görüşmesi olup olmayacağına ilişkin de, Putin ve Erdoğanarasındaki irtibat kanalının sürekli çalışan bir kanal olduğunu kaydederek, "Dolayısıyla gerektiği kadar irtibat halindeler. Karşılıklı olarak gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında görüşüyorlar hem de uluslararası platformlarda sürekli biraraya gelmektedirler ve yakın gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan ziyaretler ihtimaller dahilinde" dedi.

Rusya\'dan S-400 açıklaması: Pozisyonumuzda değişiklik yok

Son Dakika Güncel Rusya'dan S-400 açıklaması: Pozisyonumuzda değişiklik yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.


Advertisement