Son Dakika: Rusya Türkiye'ye tur satışını askıya aldı, düzenli uçuşlar da sınırlandırılacak - Son Dakika
Ekonomi

Son Dakika: Rusya Türkiye'ye tur satışını askıya aldı, düzenli uçuşlar da sınırlandırılacak

Son dakika: Rusya, tur operatörlerine Türkiye'ye tur satışını 1 Haziran'a kadar askıya almalarını önerdi. Düzenli uçuşlar ise İstanbul ile Moskova arasında karşılıklı olarak haftada 2 uçuşla sınırlandırılacak.

12.04.2021 19:39  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye ile Rusya arasındaki hava yolu taşımacılığına dair açıklamalarda bulundu.

Golikova, Rus otoritelerin Türkiye'de koronavirüs durumunu izleyeceklerini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TUR SATIŞLARI 1 HAZİRAN'A KADAR ASKIYA ALINDI

"Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki düzenli uçuşlar karşılıklı olarak haftada iki uçuşla sınırlandırılacaktır. Moskova - İstanbul, İstanbul - Moskova; Rusya Federasyonu tur operatörlerinin Türkiye'ye tur satışını 1 Haziran'a kadar askıya almaları önerilir. Bu tarihten önce satın alınan turların başka yöne değiştirilmesi veya ertelemeleri tavsiye edilir."

AKKUYU İSTİSNASI

"Türkiye'de bulunan vatandaşlar için hem tatillerine devam etme hem de tahliye uçuşlarıyla uçma fırsatı olacak. Ayrıca Türkiye'de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya'ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak."

Son Dakika: Rusya Türkiye\'ye tur satışını askıya aldı, düzenli uçuşlar da sınırlandırılacak

Son Dakika Ekonomi Son Dakika: Rusya Türkiye'ye tur satışını askıya aldı, düzenli uçuşlar da sınırlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Ali: Ukrayna ile Beraber olursan böyle olur.Bugünde 150 bin daz asi Libyaya gönderiyoruz.Sanku kendu mulketimizi asiladikda araplar kaldi. 45 14 Yanıtla
  • Baran: Devlet ne yapsın.aşı randövüsü alıp gıtmeyem kültürsüzler var binlerce aşı çöpe gidiyor. Ah türkiyem ah 33 7 Yanıtla
  • abdi: ukrayna ile beraber rusyayı sıkıştırmaya çalış hem, hemde ruslardan turist bekle. 28 5 Yanıtla
  • Halil45: Corona hikaye.ukraynanin sihaları kullanmasından dolayı ince ayar 31 0 Yanıtla
  • Gogo: Eger chp avm acıp camileri kapatsa din elden gidiyor derdi herkes şimdi sanki avm camiden cok daha önemli 28 1 Yanıtla
  • Fatih: Asi bahane ukrayna turk sihalariya rus yanlilarini vuruyor rusya aklinca turist gondermem bak aklini basina al diyor turkiyeye 24 2 Yanıtla
  • 1 sene oldu çalişmiyorum kımın umrumda devlete çal: 1 sene dır çalişmiyorum devlete çalişanlari şakir şakir maaşini aliyor İstıyor kapansın olan özel sektörde çalişan oluyor. 18 3 Yanıtla
  • ALOS: ABDESTSİZ NAMAZ KILANLARA İNANIRSAK VAY HALİMİZE 8 2
  • Dursun: Babamda aşı yaptırdı ama maalesef covite yakalandı dün kaybettik 6 3
  • usta: Hep ben diyorsun yani. Ekmekte aşta benim. Parada pulda benim. Benim kardeşim başkasına vermiyorum gibi mi 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Boydak Şirketler Grubu Yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da Yakalandı
    10:37 Boydak Şirketler Grubu Yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da Yakalandı

    Kayyum atanan Boydak Şirketler grubunun yönetim kurulu üyesi Bekir Boydak, düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı.

  • Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi
    10:31 Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi

    Adana'da bu sene kış mevsiminde yağışların azlığı nedeniyle barajlarda sular çekilmeye başladı. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayıp, 'Yaz dönemlerinde barajlarda meydana gelen buharlaşma, tarımsal sulama ve enerji için kullanılan suyla birlikte ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir' dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de iftar etkinliğine katıldı
    10:29 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de iftar etkinliğine katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar etkinliğine katıldı. Şimşek, Denizli'nin büyüme potansiyeline dikkat çekerek, Başkan Osman Zolan'ın hizmetlerini övdü.

  • Yunusemre Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor
    10:29 Yunusemre Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor

    Yunusemre Belediyesi tarafından kurulan halk ekmek büfeleri, vatandaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek imkanı sunmaya devam ediyor. Laleli Mahallesi'ndeki büfenin de hizmete girmesiyle birlikte toplamda 17 noktada hizmet verilecek.

  • Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı
    10:21 Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de sürdüreceklerini belirterek, otopark kapasitesini yapacakları 50 bin araçlık yatırımla üst seviyeye taşıyacaklarını açıkladı.

  • Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor
    10:11 Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor

    Fildişi Sahilleri ve Gana'da bulunan büyük kakao fabrikaları, artan tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimlerini kısmaya ya da durdurmaya karar verdi. Bu durum, dünya çapında kakao üretimini ve tedarikini etkileyebilir.

  • BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,18 düşüşle 8.702,35 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,77 puan ve yüzde 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puana indi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yatay seyretti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybıyla 8.718,11 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.800 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.


Advertisement