SPOR Seren Ay Çetin, WBC kemerini kazanarak Türk boks tarihine geçmek istiyor - Son Dakika
Güncel

SPOR Seren Ay Çetin, WBC kemerini kazanarak Türk boks tarihine geçmek istiyor

SPOR Seren Ay Çetin, WBC kemerini kazanarak Türk boks tarihine geçmek istiyorKemeri ülkeye getirmem lazım, ülkemizin bir açığıMaçı nakavt ile kazanacağımı umuyorum ve bunun için çalışıyorumEn çok zorlayan dönemdeyimŞampiyonu yenmeden, şampiyon sayılmayızTürk kadınlarını bana destek olmaları...

22.02.2022 11:26  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPOR Seren Ay Çetin, WBC kemerini kazanarak Türk boks tarihine geçmek istiyor

Kemeri ülkeye getirmem lazım, ülkemizin bir açığı

Maçı nakavt ile kazanacağımı umuyorum ve bunun için çalışıyorum

En çok zorlayan dönemdeyim

Şampiyonu yenmeden, şampiyon sayılmayız

Türk kadınlarını bana destek olmaları için maçıma bekliyorum

Dünyada çok değeri olan bir organizasyon

Mustafa AKIN-Olgucan KALKANİSTANBUL,(DHA) - WBC gümüş kemer maçına çıkacak ilk Türk kadın boksör Seren Ay Çetin, Bu başarıyı Türk kadınları adına almak istiyorum. Tüm boks severleri, Türk kadınlarını bana destek olmaları için maçıma bekliyorum. İnşallah kemeri alacağım ve burnun gururunu hep birlikte yaşayacağız dedi.

Boksta dünyanın en büyük kemer organizasyonu olarak anılan WBC'nin (Dünya Boks Konseyi) gümüş kemer maçına çıkacak ilk Türk kadın boksör Seren Ay Çetin, çok sert bir rakip ile eşleşti. Universal Boxing Organization (UBO) Dünya Şampiyonu ve WBC Asya gümüş kemer sahibi Serdar Avcı'nın antrenörlüğünü yaptığı Kadıköy Boks Kulübü sporcusu Seren Ay Çetin, İstanbul'da 13 Mayıs'ta düzenlenecek organizasyonda 53.980 kiloda Avusturyalı Golden Baby lakaplı ve 2 kere WBC dünya şampiyonu olan Eva Voraberger ile ringe çıkacak. Boks kariyerinde uluslararası müsabakalardaki 9 maçta rakiplerini mağlup eden Çetin, dünyanın en büyük organizasyonu olarak kabul edilen ve Muhammed Ali, Mike Tyson gibi efsanevi dövüşçülerin kemer aldığı WBC maçında kemeri kazanıp, Türk boks tarihine adını yazdırmak istiyor.

EN ÇOK ZORLAYAN DÖNEMDEYİM'

Güç ve dayanıklılık kampı zamanlarında olduğunu dile getiren Seren Ay Çetin, Şu ana kadar çok güzel gidiyor hiçbir problem yok. En çok zorlayan dönemdeyim çünkü güç ve dayanıklılık kampı benim için zor geçiyor. Antrenman saatleri uzun günde sabah akşam olmak üzere 5-6 saatlik bir metotla ilerliyoruz. İstanbul'a geldik ikinci kampımıza başlayacağız. İnşallah bu şekilde devam eder kamplarım ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONU YENMEDEN ŞAMPİYON SAYILMAYIZ

Seren Ay Çetin, bir şampiyonu yenmeden şampiyon olunamayacağını dile getirerek, En kolay olan rakibi seçseydim bu bana iyi hissettirmezdi. Eğer adımı duyurabileceksem bu şekilde duyurmak istiyorum. Bu kemer çok önemli Türk tarihi için. Bu kemere yakışır bir maç olsun istedim ve rakibimi seçtim. Herkes en yakınlarım da dahil maça kaybedeceğimi düşünüyor ama ben kendimden çok eminim. Maçı kazanacağına inanan nadir kişilerden biri de benim. Bu izleyenler için de sürpriz olacak çünkü maçı nakavt ile kazanacağım bu şekilde umuyorum ve bunun için çalışıyorum. Kemeri ülkeye getirmem lazım, ülkemizin bir açığı. Ben bu başarıyı yaşatmak istiyorum. Bu başarıyı elde edip sonrasında dünya şampiyonası altın kemeri için oynayacağım. Asıl hedefim de bu. Dünya şampiyonu olup hatta süper şampiyon olmak sonrasında bu unvanı koruyup zamanı gelince kendi isteğimle boksu bırakmak. Hedefi bu kadar yüksek olan birinin çıkışı da bu şekilde yapması gerekiyor bence. Yoksa bu hedeflerin gerçekleşeceğine inanamazdım, hayal olarak kalırdı. Bu yüzden bu rakibi seçtiğim için çok şanslıyım. Bir kere daha seçme şansım olsa yine kendisini seçerdim diye konuştu.

TÜRK KADINLARINI BANA DESTEK OLMALARI İÇİN MAÇIMA BEKLİYORUM

Bu başarıyı Türk kadınları adına almak istediğini ifade eden Çetin, Tüm boks severleri, Türk kadınlarını bana destek olmaları için maçıma bekliyorum. Başaracağıma çok inanıyorum ve maçı İstanbul'a en çok da bu yüzden aldırmak istedim. Canlı canlı başarıma ortak olunmasını istiyorum. İnşallah kemeri alacağım ve burnun gururunu hep birlikte yaşayacağız şeklinde konuştu.

DÜNYADA ÇOK DEĞERİ OLAN BİR ORGANİZASYON

Seren Ay Çetin, bu süreçte kendisine destek olan sponsorlara da teşekkür etti. Sponsorluk konusunda daha fazla destek olması gerektiğini ifade eden Çetin, Bu çok büyük ve dünyada çok değeri olan bir organizasyon. Çok önemli bir isimle mücadele edeceğim. İnşallah dünyanın bu kadar değer verdiği kemere ülkemiz de değer verir. Sponsorluk desteklerini bekliyorum dedi.

SPOR Seren Ay Çetin, WBC kemerini kazanarak Türk boks tarihine geçmek istiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Seren Ay Çetin, WBC kemerini kazanarak Türk boks tarihine geçmek istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement