Son dakika! Sri Lankalı Müslümanlar, seslerini ülkeyi ziyaret eden Pakistan Başbakanı Han'a duyurmak istedi - Son Dakika
Güncel

Son dakika! Sri Lankalı Müslümanlar, seslerini ülkeyi ziyaret eden Pakistan Başbakanı Han'a duyurmak istedi

Son dakika! Sri Lankalı Müslümanlar, seslerini ülkeyi ziyaret eden Pakistan Başbakanı Han\'a duyurmak istedi

Son dakika haberler: Sri Lanka'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin cesetlerinin krematoryumlarda yakılmasını protesto eden Müslümanlar seslerini, ülkeyi ziyaret eden Pakistan Başbakanı İmran Han'a duyurmaya çalıştı.

23.02.2021 22:43  Güncelleme: 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sri Lanka'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin cesetlerinin krematoryumlarda yakılmasını protesto eden Müslümanlar seslerini, ülkeyi ziyaret eden Pakistan Başbakanı İmran Han'a duyurmaya çalıştı.

NewsWire'ın haberine göre, Sri Lankalı Müslümanlar, Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin cesetlerinin yakılması uygulamasına karşı düzenledikleri gösterilerine, başkent Kolombo'daki devlet başkanlığı binasının önünden başladı.

Pakistan Başbakanı Han'ın, Sri Lanka'da gerçekleştirdiği 2 günlük resmi ziyaret sırasında düzenlenen gösteride protestocular, "Sri Lanka hükümeti, İmran Han ile görüşmemizden korktu" sloganları attı.

Müslümanlar ayrıca, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ve hükümeti, Kovid-19'dan ölenlerin cesetlerinin krematoryumlarda yakılması uygulamasından vazgeçmeye, Müslüman topluluğun temel haklarına saygı duymaya ve onları savunmaya çağırdı.

10 Şubat'ta yapılan açıklamada Müslümanların cenazelerinin gömülmesine izin verileceği açıklanmıştı

Sri Lanka Başbakanı Mahinda Rajapaksa, 10 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Kovid-19'dan yaşamını yitiren Müslümanların gömülmelerine izin verileceğini belirtmişti.

Pakistan Başbakanı İmran Han da Twitter'dan yaptığı açıklamada, Sri Lanka Başbakanı Rajapaksa'nın söz konusu açıklamasından memnuniyet duyduğunu ifade etmişti. ???????

20 günlük bebek yakıldı

Sri Lanka Sağlık Bakanlığı, ülkede salgının yayılmaya başladığı Mart 2020'de "Kovid-19'dan ölenlerin cenazelerinin gömülmesinin virüsü çevreye yayabileceğini" öne sürerek, cesetlerin din ayrımı gözetmeden krematoryumlarda yakılacağını açıklamıştı.

Alınan kararın ardından aralarında 20 günlük bir bebeğin de olduğu 100'den fazla Müslümanın cesedi ailelerine verilmeden yakılmıştı.

Uygulamaya tepki gösteren Müslümanların açtığı dava, Aralık 2020'de Yüksek Mahkeme tarafından reddedilmişti.

Sri Lanka Sağlık Bakanlığı, cesetlerden yer altı sularına virüs bulaşabileceğini iddia ederek uygulamayı savunmuş, Dünya Sağlık Örgütü böyle bir tehlike bulunmadığını açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler de Sri Lanka'yı Kovid-19'dan ölen Müslümanların cesetlerinin yakılması uygulamasını durdurmaya çağırmıştı.

Halkın çoğunluğu Budist olan Sri Lanka'da nüfusun yaklaşık yüzde 9'unu Müslümanlar ve yaklaşık yüzde 7'sini Hristiyanlar oluşturuyor.

Ülkede, şimdiye kadar 81 binden fazla Kovid-19 vakası kayda geçerken, virüs nedeniyle 453 kişi hayatını kaybetti.

İnsan hakları örgütleri, cesetleri yakma politikasının, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa liderliğindeki Budist çoğunluk hükümetinin, ülkenin Müslüman toplumuna yönelik sürdürdüğü saldırının bir parçası olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika! Sri Lankalı Müslümanlar, seslerini ülkeyi ziyaret eden Pakistan Başbakanı Han'a duyurmak istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement