Son dakika haber | Televizyon Sunucusu Bülend Özveren Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Televizyon Sunucusu Bülend Özveren Hayatını Kaybetti

Son dakika haber | Televizyon Sunucusu Bülend Özveren Hayatını Kaybetti

Son dakika haberlerine göre Eurovision Şarkı Yarışması başta olmak üzere birçok programın sunuculuğunu yapan Bülend Özveren, 79 yaşında hayatını kaybetti.

18.10.2022 08:00  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eurovision Şarkı Yarışması başta olmak üzere birçok programın sunuculuğunu yapan Bülend Özveren, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Televizyon sunucusu Bülend Özveren, eylül ayında rahatsızlanarak yoğun bakıma alınmıştı. Ünlü sunucunun ölümünü eşi Sebla Özveren, bugün sosyal medya hesabından yaptığı "Çok üzgünüm. Bülend'i kaybettik. Başımız sağ olsun" paylaşımıyla duyurdu.

Birçok sanatçı, Özveren için sosyal medya hesaplarında üzüntülerini dile getirdi. Bu paylaşımlardan bazıları şöyle:

ALİ KOCATEPE: TRT'de yetişen, Türkçeyi en iyi konuşan spikerlerden biriydi. Adı, Eurovision Şarkı Yarışmalarıyla da özdeşleşmişti. 1968-1973 efsane İzmir Radyosu'nda şefimizdi. Bülend Özveren'i kaybettik. Çok üzgünüm.

BORA GENCER: Çocukluğumuzun kulaklardaki güzel tınısı, dünya şekeri bir abimizi daha ebediyete uğurluyoruz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Allah rahmet eylesin.

JESS MOLHO: Değerli hocam Bülent Özveren'i kaybettik. Bir daha böylesi gelmez.

BÜLEND ÖZVEREN KİMDİR

İstanbul'da 1943'te dünyaya gelen Bülend Özveren, Sultanahmet İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra orta öğretimini Saint Benoit Fransız Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise Galatasaray Lisesi'nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Özveren, 1964'te TRT'nin açtığı ilk prodüktörlük sınavlarında başarılı oldu ve İstanbul Radyosu'ndaki kursu birincilikle tamamladı. 31 Temmuz 1965'te TRT'de çalışmaya başlayan Bülend Özveren, uzun bir süre sunuculuk yaptıktan sonra 1972'de spor spikerliğine devam etti.

TRT'de 1982'de yayınlanan 'Riziko' adlı programın sunuculuğunu yapan Özveren, aynı yıl TRT'den istifa etti ve Gelişim Yayınları'nda editörlük yaptı.

Usta spiker, 1986-1998 arasında TRT'de dış yapımcı olarak, canlı yayınlanan yarışma programlarını hazırladı, 1999'da emekli olana kadar sunuculuğunu üstlendi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Televizyon Sunucusu Bülend Özveren Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement