Trump görevinin son gününde BAE'ye F-35 savaş uçağı satışına onay verdi, Biden anlaşmayı gözden geçirecek
20.01.2021 21:15
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevinin son gönünde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) F-35 tipi savaş uçağı satışına onay veren bir anlaşma imzaladığı belirtildi. Göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden ise BAE ile yapılan F-35 anlaşmasını gözden geçireceğini açıkladı.
Reuters'ın ABD ve BAE anlaşmasından haberdar olan kaynaklara dayandırdığı haberinde, Trump'ın Abu Dabi yönetimine 50 adet F-35 tipi savaş uçağı ile 18 Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın satışına onay verdiği ifade edildi.
BİDEN: ANLAŞMAYI GÖZDEN GEÇİRECEĞİM
Göreve bugün başlayan ABD Başkanı Joe Biden ise söz konusu anlaşmayı gözden geçireceğini söyledi.
ABD'nin Orta Doğu'daki önemli müttefiklerinden olan BAE, uzun bir süredir Washington'dan F-35 satın almak istiyordu. BAE'nin bu talebinin önü, İsrail ile ilişkilerini Kasım 2020'de bir anlaşma ile normalleştirmesinin ardından açılmıştı.
Son Dakika
ABD'de "tamamen aşılanmış" kişiler için kılavuz yayınlandı! Maske ve mesafe kalkıyor
Reytinglere yenik düşen İbo Show'un final yapacağı iddia edildi
Rasim Öztekin'in kalp krizi geçirmeden 20 dakika önce yapımcı Birol Güven'e mesaj attığı ortaya çıktı
Son Dakika: Oyuncu Rasim Öztekin hayatını kaybetti
Mısır-Türkiye arasındaki ilişki Yunanistan'ı çıldırttı: Kalleşlik
İsveç'te kaybolan subay Deniz Arda'nın cansız bedeni bulundu
"Çiçekçi annenin Oxford'lu kızı" diye haber olmuşlardı, tüm hikaye yalan çıktı
Sesi duyan arkadaşları yardımına koştu ama yetmedi! Genç polis memuru karakolda kendi silahıyla intihar etti