Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekat emrini verdiği görüntüler servis edildi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekat emrini verdiği görüntüler servis edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK/KCK/YPG hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi. Harekat emrini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verirken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la görüştüğü anlara ilişkin görüntüler servis edildi.

20.11.2022 11:30  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) , Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere gece yarısı 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın yapıldığını açıkladı. Operasyon sonrası yapılan açıklamada terör hedeflerinin tam isabetle vurulduğu duyuruldu.

EMRİ UÇAKTA VERDİ

Harekat emrinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Endonezya dönüşü uçakta bizzat Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a verildiği öğrenildi. Erdoğan'ın Akar'dan operasyona ilişkin bilgileri aldığı ve emri verdi anlar ise servis edildi. Görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Akar'ın belgeler göstererek anlattığı detayları dinliyor. Söz konusu belgelerin üzerinin kapatılması da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekat emrini verdiği görüntüler servis edildi

BAKAN AKAR HAREKATI KOMUTA MERKEZİNDEN YÖNETTİ

Talimatın ardından Bakan Hulusi Akar, dün gece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına geldi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan tarafından karşılanan Bakan Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri harekat merkezine indi. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran'dan harekata ilişkin brifing alan Akar'ıni "Şu andan itibaren 'Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı başlatıyoruz" talimatının ardından uçaklar üslerinden havalandı.

SAVAŞ UÇAKLARI DİYARBAKIR'DAN HAVALANDI

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan savaş uçakları Kandil, Ayn Dagne, Tel Rıfat ve çevresi, Minnig Havalimanı, Derbesiye, Malikiye, Ayn El Arab (Kobani) ve çevresi, Karaçok Dağı, Süleymaniye, Ayn İsa, Sincari ve Maranez bölgeleri ateş altına alınırken, karadan da topçu atışlarıyla destek verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın harekat emrini verdiği görüntüler servis edildi

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekat emrini verdiği görüntüler servis edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Samil Adamcıl: Sıra büyük kellelere geldi inşallah Domuz gibi geberecekler teker teker İstiklal caddesi nin intikamı çok ağır olacak 128 9 Yanıtla
  • Hızır Ekşi: Reis 72 17 Yanıtla
  • ARİF BOZKURT: helal olsun devletime.işte budur. 74 14 Yanıtla
  • mehmet özcan: seçime kadar daha çok bomba patlar daha çok hava operasyonları olur seçim biter terör de biter 22 54 Yanıtla
  • Bülent Yalvaç: Rabbim yar ve yardımcımız olsun.Türkiyem le gurur duyuyorum.reis im helal olsun Allah razı olsun sizden, ordumuz dan ve tüm Türkiye'yimizi çok seven hizmet edenlere 53 8 Yanıtla
  • mert çelik: işin arkasında amerika varsa orayıda vurmak lazım 29 4 Yanıtla

Advertisement