TÜPRAŞ'ta Büyük Patlama: 4 İşçi Feci Şekilde Can Verdi - Son Dakika
Güncel

TÜPRAŞ'ta Büyük Patlama: 4 İşçi Feci Şekilde Can Verdi

TÜPRAŞ'ın İzmir'deki rafinerisinde depolama tankının içinde gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı.

11.10.2017 10:05  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi'ndeki 4 işçi hayatını kaybetti, 2 itfaiye eri de dumandan etkinlendi. Sağlık ekipleri bu itfaiye erlerine müdahale etti. Patlamanın kontrol altına alındığı ve depolama alanındaki nafta tankına itfaiye ekiplerinin soğutma yaptığı görüldü.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

YARALI İŞÇİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Patlama ardından Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kaynak işçisi 33 yaşındaki Halil İbrahim Kavlak'ın tedavisi sürüyor. Evli ve 3 çocuk babası Kavlak'ın patlama sırasında dışarıda olduğu ve gazdan etkilendiği öğrenildi. Hayati tehlikesi bulunmayan işçinin amcasının oğlu İlyas Kavlak, haberi televizyondan gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Gece vardiyasında bir fabrikada çalışıyorum. Sabah eve geldim ve haberi televizyondan öğrendim. Amcamın oğlunun yaralandığından haberim yoktu. 4 işçinin öldüğünü söylüyorlardı. Sonra yaralandığı haberi geldi. Ben de hastaneye geldim. Durumu iyi, hayati tehlikesi yok, sadece gazdan etkilenmiş. Kendisi kaynakçı. Olay sırasında tankın içinde değilmiş."


YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise patlamada ağır yaralanıp hastaneye kaldırılan 4 işçi; Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere'nin yaşamını yitirdiği belirtilerek, "Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Kaza ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

PATLAMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, TÜPRAŞ'ın Aliağa ilçesindeki İzmir Rafinerisi'nde sabah saatlerinde patlama yaşandığı anımsatılarak, olayda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, patlamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun talimatıyla soruşturma başlatıldığı bildirilerek, soruşturma kapsamında görevlendirilen üç başmüfettiş ile bir müfettişin incelemelerini sürdürdüğü kaydedildi.

TÜPRAŞ\'ta Büyük Patlama: 4 İşçi Feci Şekilde Can Verdi

Son Dakika Güncel TÜPRAŞ'ta Büyük Patlama: 4 İşçi Feci Şekilde Can Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement