Son Dakika | Ülkesinde koronaya yakalanan Afgan doktor ambulans uçakla Samsun'a getirildi - Son Dakika
Sağlık

Son Dakika | Ülkesinde koronaya yakalanan Afgan doktor ambulans uçakla Samsun'a getirildi

Son dakika habere göre Ülkesinde koronaya yakalanan Afgan doktor ambulans uçakla Samsun'a getirildi Ambulans uçak yaklaşık 6 bin km yol kat ederek Afgan doktoru uzmanlık eğitimi aldığı Samsun'daki Tıp Fakültesine getirdi Samsun'da uzmanlık eğitimi alan, izne gittiği Afganistan'da korona virüse yakalanan Dr.

15.10.2020 15:36  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkesinde koronaya yakalanan Afgan doktor ambulans uçakla Samsun'a getirildi

Ambulans uçak yaklaşık 6 bin km yol kat ederek Afgan doktoru uzmanlık eğitimi aldığı Samsun'daki Tıp Fakültesine getirdi

SAMSUN - Samsun'da uzmanlık eğitimi alan, izne gittiği Afganistan'da korona virüse yakalanan Dr. Ahmad Zarif Sedeqi, ülkesinde yeterli tedavi imkanı olmadığı için yardım isteyince Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Samsun'a getirildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde iç hastalıkları üzerine uzmanlık eğitimi alan Dr. Sedeqi, yıllık izin için gittiği ülkesi Afganistan'da korona virüse yakalandı. Afganistan'da yeterli tedavi imkanı olmadığı için Dr. Ahmad Zarif Sedeqi kendi imkanları ile tedavi olmaya çalıştı. Kendi oksijen tüpü alarak tedavi olmaya çalışan Dr. Sedeqi hastalığının ilerlemesi üzerine Türkiye'den yardım talebinde bulundu. Sağlık çalışanları tarafından sosyal medyada başlatılan kampanya ile yetkililere sesini duyuran Dr. Sedeqi, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı tarafından sabah saatlerinde ülkesinden alındı. Hava ambulansı, gidiş-dönüş yaklaşık 6 bin km yol kat ederek Dr. Zarif Sedeqi'yi Samsun- Çarşamba Havalimanına getirdi. Havaalanında kara ambulansına nakledilen Dr. Ahmad Zarif Sedeqi, görev yaptığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, "2017 yılından beri Samsun'dan görev yapan doktorumuz Zarif Sedeqi, Afganistan kökenli. Yaklaşık 11, 12 yıldır da Türkiye'de doktorluk yapıyor. Kendisi memleketine uzun zamandır gitmemişti. Afganistan'a gidiyor ve orada korona virüsüne yakalanıyor. Oradaki imkanların çok iyi olmamasından dolayı tedavisinin sağlık kenti Samsun'da yapılması için bizlerden talepte bulundu. Bizler de Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ambulans uçak tahsis edildi. Kendisi bugün Samsun'a getirildi. Kovid-19 tedavisini Samsun'da devam ettireceğiz. İnşallah burada şifa bulacak. Bir doktorumuzun bu şekilde getirilmesi ülkemiz adına, Sağlık Bakanlığımız adına özellikle Samsun'da tedavi altına alınmış olması bizim için de gurur verici bir durum" dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramis Çolak ise, "OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimi almakta olan Afganistan uyruklu Dr. Ahmet Zarif Sedeqi, yıllık izin nedeniyle gittiği ülkesinde Kovid-19 hastalığına yakalandı. Afganistan şartlarında yeterli tedavi imkanının olmaması nedeniyle kendi kendisini tedavi etmeye çalıştı. Ancak genel durumunun kötüleşmesi, nefes darlığının artması nedeniyle bizlerle iletişime geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nden kendisine yardım eli uzatılmasını talep etti. Bu talebini dekanlığımız, rektörlüğümüz, Sağlık Bakanlığımız yetkililerine ulaştırdık. Sağlık Bakanlığımız Türk milletinin şanına yakışır bir şekilde hemen olayla alakadar oldu. Gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra genç doktorumuz bugün ambulans uçakla Samsun'a getirildi. Üniversitemiz Hastanesinde tedavi altına alındı. Şu anda sağlık durumu iyi. Doktorumuzun bu yardım çığlığına elini uzatan başka Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, İl Sağlık Müdürümüz, Rektörümüz ve Dekanımız olmak üzere tüm devlet yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Asistan Hekim Ahmad Zarif Sedeqi'nin görev yaptığı hastanede tedavisine başlandı.

Son Dakika | Ülkesinde koronaya yakalanan Afgan doktor ambulans uçakla Samsun\'a getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Son Dakika | Ülkesinde koronaya yakalanan Afgan doktor ambulans uçakla Samsun'a getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.


Advertisement