Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Gerekli 100 Bin İmza Seçim Kurullarında Toplanacak - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Gerekli 100 Bin İmza Seçim Kurullarında Toplanacak

Cumhurbaşkanı adaylarının toplaması gereken 100 bin imza için, seçmenler kimlikleriyle seçim kurullarına giderek imza verebilecekler.

19.04.2018 18:18  Güncelleme: 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyum yasalarıyla ilgili toplantılar sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 100 bin imzaya gerek duyan Cumhurbaşkanlığı adaylarıyla ilgili yapılan düzenlemeyi anlattı.

Yazıcı açıklamasında; Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili toplanması gereken 100 bin imza YSK tarafından oluşturulacak seçim merkezlerinde seçmenler tarafından verileceğini söyledi.

"HEM MİLLETVEKİLİ, HEM CUMHURBAŞKANI ADAYI OLUNAMAYACAK"

Yazıcı konuşmasının devamında şunları söyledi:

Bu seçimde aday olacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından herhangi bir kişinin aynı gün, aynı anda yapılacak seçimlerden ikisine de aynı anda aday olması söz konusu değil. Yani hem milletvekilliğine, parlamento üyeliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olması söz konusu değil.

100 BİN İMZA KİMİN İÇİN GEREKLİ?

Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının cumhurbaşkanı adayı olabilmek için en az 20 milletvekili tarafından aday gösterilmesi gerekiyor. Milletvekilleri tarafından aday gösterilmeyen ancak Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen kişilerin ise en az 100 bin imza toplamaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Gerekli 100 Bin İmza Seçim Kurullarında Toplanacak

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Gerekli 100 Bin İmza Seçim Kurullarında Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement