Yargıtay Başkanı Cirit'ten AB raporuna sert tepki: Değersiz bir kağıt parçası - Son Dakika
Güncel

Yargıtay Başkanı Cirit'ten AB raporuna sert tepki: Değersiz bir kağıt parçası

Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Yargıtay Başkanı Cirit, Avrupa Birliği'nin Türkiye hakkındaki raporu için "değersiz bir kağıt parçası" ifadesini kullandı. "AB tutumuyla Türk yargısı önünde değer kaybetmiştir" dedi.

02.09.2019 11:09  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Avrupa Birliği'ni eleştirdi. Avrupa Komisyonu'nun Türkiye raporunda Türk yargısı hakkında sert eleştirilerde bulunduğunu hatırlayan Cirit, bu rapor için"değersiz bir kağıt parçası" ifadesini kullandı. "AB tutumuyla Türk yargısı önünde değer kaybetmiştir" dedi.

"CİDDİ GERİYE GİDİŞ VAR" DENMİŞTİ

29 Mayıs'a yayımlanan raporda, Türkiye'nin yargı sisteminde "ciddi geriye gidiş" bulunduğu ve önceki raporlardaki tavsiyelere de uyulmadığı savunulmuştu. "Yargı üzerinde siyasi baskı ve yıldırmaya yönelik faaliyetler" olduğu da iddia edilmişti. Ankara sert tepki gösterdiği raporu, 'kabul edilemez' olarak nitelendirmişti.

Yargıtay Başkanı Cirit'ten AB raporuna sert tepki: Değersiz bir kağıt parçası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit tarafından karşılandı.

YARGI REFORMU STRATEJİSİ VURGUSU

Cirit, "Yargının, yasama ve yürütme organı başta, tüm güç odakları karşısında bağımsız olması, hukuk devletinin değişmez ilkesidir. Yargı Reformu Stratejisi'nde öngörülen 9 amacın gerçekleştirilmesi, adalet sistemimizin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Adli yıl açılışlarının halkın huzurunda, tüm tarafların katılımıyla şeffaf ve demokratik şekilde yapılması önemlidir. Hakimlerin coğrafi teminatının olması, yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi açısından olumlu bir adımdır" ifadelerini de kullandı.

Yargıtay Başkanı, FETÖ soruşturmaları kapsamında eski yüksek yargı üyesi 178 kişi hakkında fezleke düzenlendiğini ve bunlardan 175'i hakkında dava açıldığını açıkladı.

Yargıtay Başkanı Cirit\'ten AB raporuna sert tepki: Değersiz bir kağıt parçası

Son Dakika Güncel Yargıtay Başkanı Cirit'ten AB raporuna sert tepki: Değersiz bir kağıt parçası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement