Son dakika... Yazdığı yazıyla gönülleri kazandı - Son Dakika
Yaşam

Son dakika... Yazdığı yazıyla gönülleri kazandı

Son dakika... Yazdığı yazıyla gönülleri kazandı

Son dakika yaşam haberine göre Sinop'ta faaliyet gösteren bir dönerci esnafı ihtiyaç sahiplerini düşünerek iş yerinin camına "Açsanız ve paranız yoksa hiç çekinmeden söyleyin.

26.09.2020 12:05  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta faaliyet gösteren bir dönerci esnafı ihtiyaç sahiplerini düşünerek iş yerinin camına "Açsanız ve paranız yoksa hiç çekinmeden söyleyin. Yolunuz düşer ödersiniz ya da bir duayla insanlık ölmemiş dersiniz" yazısı asarak vatandaşların takdirini topladı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda faaliyet gösteren hayırsever dönerci esnafı, yardımlaşmaya ve dayanışmaya dikkat çekmek için dükkanın camına "Açsanız ve paranız yoksa hiç çekinmeden söyleyin. Yolunuz düşer ödersiniz ya da bir duayla insanlık ölmemiş dersiniz" yazısı astı. Ekonomik durumu kötü olan, cebinde parası olmayan vatandaşların ihtiyacını karşılayan esnaf, Sinoplular tarafından takdirle karşılandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bazı vatandaşlar, dönerci esnafına teşekkür ederek bütün esnaflardan aynı hassasiyeti göstermeleri gerektiğini ifade ettiler. Vatandaşlar bütün esnaflar aynı hassasiyetle yardıma muhtaç vatandaşlara duyarlı olursa Sinop'ta durumu kötü ve aç insanın kalmayacağını belirttiler.

"Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz"

Açtığı dönerci dükkanında 22 kişiye işveren işletmeci Adnan Erken yaptığı açıklamada, "Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz. Buna ihtiyacı olanlar var. Bizim de başımızdan böyle olaylar geçti. İnsanın her zaman cebinde para olmuyor, karnı aç olabiliyor. Yazımızı okuyan öğrenci ve yabancı ülkelerden gelenler, genelde geliyor karnını doyuruyoruz. Biz verdikçe, Allah bize daha çok veriyor. Parası olmayan karnı aç olan herkes gelebilir" dedi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Son dakika... Yazdığı yazıyla gönülleri kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Kolisi Dağıtıldı
    17:34 Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Kolisi Dağıtıldı

    Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım kampanyası başlattı. Toplanan 32 yardım kolisi evlerine kadar götürülerek ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Öğrenciler, kampanyaya destek veren öğretmen ve velilere teşekkür etti.

  • Küçükçekmece'de tekstil fabrikasının deposunda korkutan yangın
    17:31 Küçükçekmece'de tekstil fabrikasının deposunda korkutan yangın

    Küçükçekmece'de bir tekstil fabrikasının deposunda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın sırasında yaralanan veya hayatını kaybeden olmazken, fabrikanın deposunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.


Advertisement