"YPG-Esad Anlaştı" İddiasına Beştepe'den Yanıt: Kirli ve Gizli Pazarlıklar Var - Son Dakika
Güncel

"YPG-Esad Anlaştı" İddiasına Beştepe'den Yanıt: Kirli ve Gizli Pazarlıklar Var

Son Dakika! "YPG-Esad Anlaştı" iddiasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu haberlerin propaganda amaçlı olduğu açık. Bir takım gizli ve kirli pazarlıklar var." dedi.

20.02.2018 09:25  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklamada bulundu. Kalın, "Afrin konusunda rejim ile PYD/ YPG anlaştı, haberlerinin propaganda amaçlı olduğu açık. Fakat bu, birtakım gizli ve kirli pazarlıkların olmadığı anlamına gelmiyor." ifadesini kullandı.

"HABERLER PROPAGANDA AMAÇLI"

"Afrin konusunda rejim ile PYD/YPG anlaştı, haberlerinin propaganda amaçlı olduğu açık." değerlendirmesinde bulunan Kalın, şu ifadelere yer verdi:

"Fakat bu, birtakım gizli ve kirli pazarlıkların olmadığı anlamına gelmiyor. Kim ne yaparsa yapsın Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde kararlılıkla devam edecek ve hedefine ulaşacak."

BAKAN DÜNYAYA İLAN ETTİ: YPG'Yİ KİM KORURSA BİZİM İÇİN EŞİTTİR YPG

"YPG-Esad anlaştı" iddiası ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,"Rejim güçlerinin Afrin'e girdiğine ilişkin bilgi yok. YPG'ye destek için gelirse bizi kimse durduramaz. YPG ile kim mücadele ederse bizim için sorun yok. YPG'yi kim korursa bizim için eşittir YPG'dir. Afrin ile ilgili ikilem içerisinde. YPG Mehmetçik korkusuyla sürekli rejimi Afrin'e davet ediyor " dedi.

PUTİN'LE TELEFONDA GÖRÜŞEN ERDOĞAN: SONUÇLARI OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı görüşmede, PYD/YPG ile Suriye hükümeti arasındaki olası Afrin anlaşmasının ele alındığı öğrenildi. Erdoğan 'Suriye hükümet güçleri bu yola girerse sonuçları olur' mesajı verdi.

Diplomatik kaynaklar, Esad-YPG anlaşmasına dair iddiaları Ankara'nın teyite muhtaç gelişme olarak yakından takip ettiğini belirtti.

HÜKÜMETTEN DE TEPKİ GELMİŞTİ: BİZİ KİMSE DURDURAMAZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün ziyareti kapsamında Ürdünlü Mevkidaşı Ayman Al Safadi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Bu haberleri ben de gördüm bu sabah. Biz başından beri net bir şey söylüyoruz. Bizim Zeytin Dalı operasyonumuzun hedefi belli. Teröristleri yok etmek. Fırat Kalkanı'yla DEAŞ'ı temizledik. Afrin bölgesinde Türkiye'ye tehdit oluşturan YPG'yi temizlemek için operasyon başlattık. Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda vurgumuzu yapıyoruz. Rejim buraya girer mi girmez mi? Girerse ne için girer? Rejim buraya PKK'yı YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durduramaz. Bu Afrin için de Menbiç için de Fırat'ın doğusu için de geçerlidir."

ESAD GÜÇLERİ AFRİN'E GİRECEK İDDİASI

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türkiye'ye karşı iş birliği yapan PYD/YPG ve Esad rejimi arasında müzakerelerin sürdüğü bilgisinin ardından sıcak bir gelişme yaşandı. Rejim askerlerinin, cephe hatlarına sembolik olarak konuşlanacağı iddiasından sonra Suriye Devlet Televizyonu'ndan bir açıklama yapıldı. Buna göre Esad yanlısı güçlerin bir kaç saate kadar Afrin'e gireceğini duyuruldu.

Rejimin resmi haber ajansı SANA, Afrin ilçesine birkaç saat içerisinde "halk güçleri" olarak adlandırılan birliklerin ulaşacağını duyurdu.

70'TEN FAZLA NOKTAYI KAYBEDEN YPG, REJİMLE PAZARLIĞA GİRDİ

Terör örgütü PYD/YPG, Zeytin Dalı Harekatı ile 70'ten fazla noktanın kontrolünü kaybetmesi üzerine, rejim ile Afrin'e girmesi için pazarlığa hız vermişti.

PYD/YPG'nin "Menbiç modeli" üzerinde uzlaştığı, Fırat Kalkanı Harekatı'nda Menbiç'te yapıldığı gibi, sembolik bir rejim birliğinin TSK ve ÖSO ile cephe hattına konuşlanacağı duyurulmuştu.

YPG'DEN İDDİAYA YALANLAMA GELDİ

Sputnik'e konuşan YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye ordusunun Afrin'e gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu konuda bir gelişmenin olması durumunda açıklama yapacaklarını söyledi.

ESAD İLE YPG İLİŞKİSİ

PYD/YPG'nin Suriye'deki varlığı 1979'da terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'ye kaçmasıyla başladı. Bu tarihten sonra teröristlerin katılımıyla örgütün yapısı ve eylemlerinin belirlendiği birçok kongreyi, Suriye'deki kamplarda gerçekleştiren Öcalan, PKK'yı yaklaşık 19 yıl boyunca Suriye'den yönetti.

Terör örgütü PKK, Suriye'deki ilk kongresini 1981 yılında yaptı. 1982 yılında Suriye'nin başkenti Şam'da yapılan ikinci kongrede Hafız Esad rejiminin desteği ile Türkiye'ye karşı silahlı mücadele kararı aldı.

Hafız Esad iktidarı, Türkiye ile başta Hatay ve su sorunu ile gerilen ilişkilerde kullanmak üzere, PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde örgütlenmesine yardım sağladı.

Suriye'de YPG adını alan PKK güdümündeki terör örgütünün liderliği, Şam istihbaratına üye Mervan Zeki'ye verildi. PYD/YPG'nin eski sözde başkanı Salih Müslim de bu partinin siyasi ofisinden sorumluydu. Şam'ın talimatı ile YPG, Öcalan'ın Suriye'yi terk etmesinden iki ay sonra 12 Ekim 1998'de resmen siyasi hayata katıldı.

Adana Mutabakatı ile Öcalan'ın Suriye'yi terk etmesinin ardından Şam'da yaşanan yönetim değişikliği ile Esad-PKK ilişkisi de yenilendi. 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşının yol açtığı kaos ve otorite boşluğunda Esad rejiminin desteği, terör örgütü PKK'nın ülkenin kuzeyinde YPG adı altında örgütlenmesine, silahlı ve idari yapılar teşkil etmesine zemin hazırladı.

"YPG-Esad Anlaştı" İddiasına Beştepe\'den Yanıt: Kirli ve Gizli Pazarlıklar Var

Son Dakika Güncel 'YPG-Esad Anlaştı' İddiasına Beştepe'den Yanıt: Kirli ve Gizli Pazarlıklar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement