YSK, AK Parti'nin İtirazını Kabul Etti, İstanbul'da Seçimler Yenilenecek - Son Dakika
Güncel

YSK, AK Parti'nin İtirazını Kabul Etti, İstanbul'da Seçimler Yenilenecek

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. İptal kararının YSK Başkanı Sadi Güven'in de ret oyuna rağmen 7'ye karşı 4 oyla alındığı belirtildi. Seçimlerin 23 Haziran'da yapılacağı ifade edildi.

06.05.2019 19:27  Güncelleme: 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. YSK'da kararın 4'e karşı 7 oy ile alındığı belirtildi. CHP MYK, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

"İSTANBUL'DA SEÇİMLER YENİLENİYOR, HAYIRLI OLSUN"

YSK'nın kararını AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel de sosyal medya hesabından duyurdu. AK Partili Özel, "İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun..." dedi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

YSK'daki bu karar oy çokluğuyla alındı. YSK'daki oylamada 7 kabul oyu verilirken 4 oy ise ret yönünde kullanıldı. Seçimlerin 23 Haziran'da yapılacağı ifade edildi.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

YSK kararının ardından CHP MYK olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti merkezinde hukukçu kurmaylarıyla toplandığı öğrenildi.

İMAMOĞLU MAZBATAYI İADE EDECEK

YSK'nın bu kararına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını iade etmesi gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı için bir oylama yapılacak.

SEÇMENLER AYNI SANDIKTA OY KULLANACAK

Seçmen listelerinde değişiklik sözkonusu olmayacak. 31 Mart'ta oy kullanan seçmenler aynı sandıkta oy kullanabilecek. Ayrıca İBB Belediye Başkanlığı'na aynı isimler aday olacak. Ölüm halinde bir başka aday gösterilecek.

BU KARARA İTİRAZ EDİLEMEYECEK

YSK'nın kararı nihai karar. Bu karara itiraz yolu açık değil.

İKİ İLÇEDEKİ İTİRAZLAR YARIN GÖRÜŞÜLECEK

MHP'nin Maltepe itirazları ile Büyükçekmece itirazlarının görüşülmesine yarın devam edilecek.

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK, HİÇ UMUDUNUZU YİTİRMEYİN"

İmamoğlu, İstanbul'da seçimlerin iptali kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gündem yoğun. Ramazan ayı mübarek olsun. Bu Ramazan Türkiye'ye hayırlar getirsin. Ekonomik sıkıntılar var. İşsizlik var. Hep beraber aşacağız. Benimle ilgili kararı herkes merak ediyor. YSK'nın resmi açıklamasını bekliyorum. Her anımı bu şehrin güzel insanlarıyla paylaşacağıma söz vermiştim. İnşallah resmi açıklama yapılsın sizlere düşüncelerimi anlatacağım. Her şey çok güzel olacak. Hiç umudunuzu yitirmeyin. Birileri hatalar yapacak, kötü işlere karışacak ama biz umudu taşıyacağız." dedi.

?VEKİLLER VE İMAMOĞLU ANKARA'YA ÇAĞRILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vekillerinin ve İmamoğlu'nun ise Ankara'ya çağırıldığı öğrenildi.

Ayrıca, CHP Parti Meclisi ve tüm CHP milletvekilleri, yarın saat 10'da Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de toplanacağı ilan edildi.

YSK, AK Parti\'nin İtirazını Kabul Etti, İstanbul\'da Seçimler Yenilenecek

Son Dakika Güncel YSK, AK Parti'nin İtirazını Kabul Etti, İstanbul'da Seçimler Yenilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement