Son Dakika: Yunan Bakan Dendias'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Yunan Bakan Dendias'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Dendias, "Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir" ifadesini kullandı. Dendias'ın sözlerine karşılık sinirlenen Çavuşoğlu, "Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu" diyerek resti çekti.

15.04.2021 19:23  Güncelleme: 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün Ankara'yı ziyaret etti. Dendias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

YENİ SAYFA TEMENNİSİ İLE BAŞLADI, GERGİNLİKLE BİTTİ

Yeni bir sayfa açma temennisiyle başlayan toplantıda, Dendias'ın Türkiye'yi kamuoyu önünde eleştirmesi Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi.

Dendias'ın "Türkiye Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal etmeye devam ederse yaptırımlar gündeme gelebilir" diyerek Avrupa Birliği liderler zirvesinde son alınan kararı gündeme getirmesi üzerine gerilim patlak verdi.

ÇAVUŞOĞLU, YUNAN BAKANIN SÖZLERİNE SERT ÇIKTI

İki bakan, azınlık hakları Ege'deki kıta sahanlığı, adaların silahlandırılması, iki ülkenin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri konusunda gerginlik yaşadı.

Dendias'ın konuşmasının ardından Çavuşoğlu, "Türkiye'ye yönelik ithamlar kabul edilemez" dedi ve şöyle devam etti: "Dostane bir şekilde tüm konuları konuşmaya çalıştık, konuştuk, olumlu mesajlar verdik; basının önünde ülkemi ve milletimi itham ederseniz bunun da cevabını vermek durumundayız."

Son Dakika: Yunan Bakan Dendias'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı

"BASININ ÖNÜNDE TÜRKİYE'Yİ İTHAM EYMEYE KALKTINIZ"

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de biz Rum Ortodoks azınlığı kabul ediyoruz ama siz Türk'üm diyen Türklere hayır Türk değilsin demeniz ne insanidir, ne de demokratiktir. Bize insan hakları dersi vermeye kalkıyorsunuz ama Türk azınlığına Türk ismini kullanmasına müsaade etmiyoruz. Bugün herkes Türkiye'de ne olduğunu rahatlıkla ifade edebiliyor. Libya anlaşmaları konusunda farklılıklarımız var. Burada basın önünde Türkiye'yi itham etmeye kalktınız. Benim bunu kabul etmem mümkün değil."

Son Dakika: Yunan Bakan Dendias'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı

"HİÇBİR ŞEY OLMUYORMUŞ GİBİ DAVRANAMAM"

Çavuşoğlu'na cevap vermek için sözü tekrar Yunan bakan aldı. Dendias, "Tahmin ettiğim kadarıyla senin çalışma arkadaşların kraldan daha fazla kralcı. Doğu Akdeniz'de hiçbir şey olmuyormuş gibi davranamam, Türkiye hem Ege hem de Doğu Akdeniz'de ihlallerde bulunuyor" dedi.

Son Dakika: Yunan Bakan Dendias'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı

"BİZ DİYALOGDAN YANAYIZ"

Mevlüt Çavuşoğlu bunun üzerine "Bu gerginliği sürdürmek istiyorsanız biz de sürdürürüz, medet umduğunuz AB'nin ya da başka ülkelerin bunu ne anlamda yaptığını biliyoruz. Biz bunu görüşmeye devam edecek miyiz? Yoksa kavgaya etmeye devam mı edeceğiz? Biz diyalogdan yanayız" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Yunan Bakan Dendias'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı

"BİZİM VE AB'NİN İŞLEYİŞ ŞEKLİNİ ANLADIĞINIZ ZAMAN BU SORUNLAR ÇÖZÜLEBİLİR"

Yunan bakan ise "Biz pozitif gündem oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün adaların karşı tarafından bir tehdit olmadığını söyleyebilecek kimse var mı? Sanırım yok. Bizim ve AB'nin işleyiş şeklini anladığınız zaman bu sorunlar çözülebilir" diye konuştu.

Son Dakika: Yunan Bakan Dendias'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı


Son Dakika: Yunan Bakan Dendias\'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu\'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı

Son Dakika Güncel Son Dakika: Yunan Bakan Dendias'ın skandal suçlamaları Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi! Yüzüne dönüp saydırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.


Advertisement