Twitter'ın telif sistemi bozuldu! Netflix'e döndü - Son Dakika
Teknoloji

Twitter'ın telif sistemi bozuldu! Netflix'e döndü

Twitter\'ın telif sistemi bozuldu! Netflix\'e döndü

Son dönemde adından sıkça söz ettiren Twitter'da ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Twitter telif sistemi bozuldu.

21.11.2022 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışanlarının büyük çoğunluğu Elon Musk tarafından işten çıkarılan ve geçtiğimiz hafta tüm ofislerini geçici olarak kapatan Twitter'da yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. En son yaşanan bu gelişmede kullanıcıların platforma film yüklediği görüldü. İşte yaşanan gelişmelerin detayları…

50 tweet'lik flood ile film yayınlandı

Twitter'da var olan sorunlar henüz çözülmezken, şimdi de platformun telif hakkı sistemi çöktü. Telif ihlallerine karşı herhangi bir yaptırım uygulayamayan platformda kullanıcılar film yüklemeye başladılar. Dün yaşanan bu gelişme sonrası Twitter'ın otomatik telif hakkı ihtarı/kaldırma sisteminin de artık işlevsel olmadığı anlaşıldı.

Twitter'ın telif sistemi bozuldu! Netflix'e döndü

Bir kullanıcı Twitter'ın telif hakkı ihtar sistemindeki açığı fark etti ve Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı filminin tamamını yaklaşık 50 tweet'i kapsayan iki dakikalık klipler halinde yayınladı ve binlerce kullanıcıya filmi izleme şansı verdi. Bir başka kullanıcı ise her ikisi de yayından kaldırılan 1995 yapımı Hackers filmini ve 2009 yapımı Avatar filmini paylaştı.

İlginç bir şekilde filmler yüklendikten sonra ilerlemeye devam etti. Genelde bu tür telifli içeriklerde "Bu medya oynatılamaz " ifadesi ile karşılaşıyoruz. Tweet ve hesap kalmasına rağmen medyaya erişemezsiniz. Burada devreye giren bir Twitter çalışanı kendi elleriyle paylaşımları kaldırdı ve hesabı da bloke etti.

Twitter'da neler oluyor? Trump, Elon Musk ve çalışanlar

Aslında bu durumun yaşanması şaşırtıcı değil. Elon Musk, Twitter'ın 7.500 kişilik işgücünün yaklaşık yarısını kovmakla kalmadı, işlerini sürdürmek isteyenlere fazla mesai yapmak zorunda kalacaklarını belirtti. Bu durum tepki çekti ve birçok çalışan kendi isteğiyle işten çıktı. Yani şirketin zaten çok da büyük olmayan ekibi iyice küçülmeye gitti.

Normalde Twitter'ın telif hakkı politikası şöyle işliyor.

Twitter, telif hakkıyla korunan bir görüntünün bir profil veya başlık fotoğrafı olarak yetkisiz kullanımına ilişkin iddialar, medya barındırma hizmetlerimiz aracılığıyla yüklenen telif hakkıyla korunan bir videonun veya görüntünün yetkisiz kullanımına ilişkin iddialar veya bağlantılar içeren Tweetler gibi telif hakkı ihlali iddialarına ilişkin bildirimlere yanıt verecektir.

Siz Twitter ile ilgili bu yaşanan son gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Twitter'ın telif sistemi bozuldu! Netflix'e döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı
    14:09 TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı

    Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi, Dünya Amatör Telsizcilik Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Uluslararası Amatör Radyo Birliği'nin kuruluş günü olan 18 Nisan, dünya genelinde amatör telsizcilik kuruluşları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Amatör telsizciliğin iletişim gücünü bireylere veren önemli bir hobi olduğunu belirten TRAC Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, önümüzdeki yıl Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını ve daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

  • İsrail saldırısı sonrası Elon Musk'tan dikkat çeken mesaj: Roketleri birbirimize değil, yıldızlara göndermeliyiz
    13:45 İsrail saldırısı sonrası Elon Musk'tan dikkat çeken mesaj: Roketleri birbirimize değil, yıldızlara göndermeliyiz

    SpaceX'in CEO'su Elon Musk, İsrail'in İran'a yönelik gece yarısı gerçekleştirdiği misilleme saldırısına yönelik paylaşımda bulundu. Musk, "Roketleri birbirimize değil, yıldızlara göndermeliyiz" ifadelerini kullandı.

  • 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı
    13:42 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

    Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, '10. Kamu Bilişim Zirvesi' Antalya'da başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, zirvenin Türkiye'nin güçlü ilerleyişine ışık tutacağını belirtti. Kamu hizmetlerinde dijitalleşme konusunda Türkiye'nin hızlı yol kat ettiğini vurgulayan Sayan, e-Devlet ve e-Nabız'da 70 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi. Zirvenin ilk gününde, çeşitli özel ve kamu kurumlarının projeleri paylaşıldı.

  • Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü
    13:10 Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü

    Teknosa, yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Cevahir Teknosa mağazasını müşteri odaklı dijital konsepte dönüştürdü. Yenilenen mağaza, avantajlı fiyatlar ve katma değerli hizmetlerle 6 bin 600'ü aşkın ürün çeşidini tüketicilerle buluşturuyor. Dijital kanallarla entegre edilen mağaza, teknoloji tutkunlarına daha dijital ve yalın bir deneyim sunuyor. Ayrıca, mağazada özel alanlar ve deneyim alanları da bulunuyor. Teknosa, Türkiye genelindeki mağazalarını daha dijital ve erişilebilir konseptte yenilemeye devam ediyor.

  • Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi
    13:10 Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi

    Xiaomi, MIUI 14'ün ardından HyperOS arayüzüne geçiş yaparak 11T Pro için güncelleme vermeye başladı. Yeni güncellemeyle birlikte cihazda yenilenmiş animasyonlar ve kilit ekranı için daha fazla özelleştirme seçeneği sunulacak. Güncelleme Avrupa pazarlarında başladı ve Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor.

  • Microsoft, Xbox ve PC Oyunculuğunu Birleştirmeyi Hedefliyor
    13:10 Microsoft, Xbox ve PC Oyunculuğunu Birleştirmeyi Hedefliyor

    Microsoft, Xbox ve PC arasındaki etkileşimi artırmak için çalışmalar yapıyor. Xbox CEO'su Phil Spencer, şirketin Xbox platformunu rakip dijital mağazalara açmayı planladığını belirtti. Microsoft'un ayrıca eski nesillere yönelik geriye dönük uyumluluk üzerinde çalıştığı ve Steam Deck rakibi bir el konsolu üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

  • Videoyu metne çevirme: Dijital içeriklerinizi yazıya dökün!
    13:10 Videoyu metne çevirme: Dijital içeriklerinizi yazıya dökün!

    Videolar nasıl yazıya dökülür? Video transkripsiyonunun önemi ve kullanım alanları hakkında her şeyi paylaşıyoruz.

  • Google, yapay zeka operasyonlarını tek ekipte birleştiriyor
    13:09 Google, yapay zeka operasyonlarını tek ekipte birleştiriyor

    Google, şirketin yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak amacıyla ekiplerinde büyük bir yapılanmaya gitti. Şirket CEO'su Sundar Pichai, Google'ın yazılım ve donanım ekiplerini 'Platformlar ve Cihazlar' adlı yeni bir bölümde birleştirdi. Ayrıca Android çalışmalarının da bu takıma dahil edildi. Platformlar ve Cihazlar birimi, daha önce Google'ın donanım çalışmalarından sorumlu olan Rick Osterloh tarafından yönetilecek. Yeniden yapılanmanın temel amaçlarından biri; Android, Chrome, Pixel gibi teknolojiler üzerinde çalışan ekipleri birleştirmek. Google, yapay zekayı kendi ürünlerine daha iyi entegre etmek istiyor. Osterloh, yapay zeka modelleri üzerinde bağımsız olarak çalışan grupların ilerlemeyi yavaşlattığını dile getirdi. Tek bir liderin tüm yapay zeka operasyonlarını denetlemesinin doğru olacağını aktardı. Uzun süredir Android ve Chrome'un başında olan Hiroshi Lockheimer, geçişi kolaylaştırmak için Google'da yeni sorumluluklar üstlenecek. Ancak Lockheimer, Osterloh ile güç gösterisine girmeyeceğini söyleyerek iki yıldır bu yapılanma üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Google ayrıca Android'li cihazlar üreten ortaklarını desteklemeye devam edeceğini dile getirdi. Bu kapsamda kendi yapay zeka ve makine öğrenimi gelişmelerini, Platformlar ve Cihazlar biriminde daha hızlı şekilde test edebileceğini aktardı. Amazon, Apple, Microsoft gibi rakiplerin yapay zekayı kendi ürünlerine entegre etmek için yoğun çaba sarf ettiğini biliyoruz. Google da bu konuda hızlı hareket ederek, Android'den Chrome'a kadar farklı ürünlerine yapay zeka getirmek istiyor.


Advertisement