Son Teknoloji Taş Kırma Cihazı Adıyaman'da Hizmet Vermeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Son Teknoloji Taş Kırma Cihazı Adıyaman'da Hizmet Vermeye Başladı

Son Teknoloji Taş Kırma Cihazı Adıyaman\'da Hizmet Vermeye Başladı

Türkiye’de sayısı çok az olan son teknoloji taş kırma cihazı (ESWL) Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete girdi.

28.10.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sayısı çok az olan son teknoloji taş kırma cihazı (ESWL) Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmete girdi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vatandaşa hizmet vermeye başlayan ESWL Cihazı ile çevre illere sevkler duracak. Türkiye'de sadece birkaç adet olan son teknoloji ESWL cihazı ile Adıyaman'a çevre illerden hasta gelmesi bekleniyor.

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Hastane Yöneticisi Fatih Doğan ve yöneticiler cihaz ile ilgili Üroloji Uzmanı Ali Çift tarafından bilgi aldı.

Üroloji Uzmanı Ali Çift, yeni alının cihazın ameliyata gerek kalmaksızın belirli bir büyüklüğe kadar idrar ve böbrek taşlarını kırdığını belirterek, "Bundan bir ay öncesine kadar bu şekilde bir cihazımız yoktu. Böbrek taşında belirli bir büyüklüğe kadar olan taşları, idrar yollarındaki taşları burada kıramadığımız için şehir dışına sevk etme durumumuz söz konusuydu. Şuan mevcut cihazımızda Adıyaman'da ameliyat olmazsızın taş kırma işlemini başarılı bir şekilde yapmaktayız. Adıyaman için çok güzel bir hizmet oldu. Teknolojik olarak son üretim cihazlardan bir tanesidir. Bu cihazımızda taş kırmada başarı oranı diğer cihazlara göre daha iyidir" diye konuştu.

Hastane Yöneticisi Fatih Doğan ise, cihazın Türkiye'de nadir olduğunu dile getirerek, "Daha önceden hizmet alımı olarak, vatandaşlara hizmet ediyorduk. Ancak Türkiye'de çok az sayıda bulunan, donanımlı güzel bir cihaz ile vatandaşlarımın böbreğindeki taşları tedavi edeceğiz.

Türkiye'de donanım itibariyle Diyarbakır, GATA'da bir alt modeli var. Adıyaman kendi coğrafyası, içtiğimiz su, yediğimiz yiyeceklerden taş oluşturmaya müsait bir ilimizdir. Bu tedaviyi burada yapamamak bizim için bir eksiklikti. Ama inşallah bundan sonra hastalarımızı burada tedavi edeceğiz. Daha önce parçalı hizmet veriyorduk. Ancak bu yeni hastaneyle birlikte bir Üroloji Departman'ı kuruldu" ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, ise yeni cihaz ile birlikte başka illerden Adıyaman'a hasta sevkinin olacağını dile getirerek, "Bundan sonra inşallah biz hasta sevk etmeyeceğiz; çevre illerden hasta gelecek. Cihazın en üst model olması taş kırma da ki hassasiyeti arttırıyor. Başka cihazla kırılamayan taş burada kırılabilecek. ESWL cihazı mevcut teknolojisiyle hastalarımızı bekliyoruz. Hasta göndermiyoruz, diğer illerden hastalarımızı bekliyoruz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Son Teknoloji Taş Kırma Cihazı Adıyaman'da Hizmet Vermeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement