Balık Fiyatları 2 Kat Artınca Vatandaşın Tercihi Değişti - Son Dakika
Güncel

Balık Fiyatları 2 Kat Artınca Vatandaşın Tercihi Değişti

Trabzon'da 10 gün önce 15 TL'den satılan istavritin kilosu 30 TL'ye çıktı. Vatandaşlar fiyat artışını şaşkınlıkla izlerken fiyatı daha ucuz olan kültür balıklarına yöneldi.

23.04.2019 10:52  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da 10 gün önce tezgahlarda kilosu 15 TL'den satılan istavrit bugünlerde fiyatını ikiye katlayarak 30 TL'ye kadar çıktı. Balıkçılar istavritin pahalı oluşunu az avlanmaya bağlarken vatandaşlarda pahalı olan deniz balıklarını pek tercih etmeyerek kültür balığına yöneldi.

"ŞU AN UCUZ OLAN BİR ŞEY YOK"

Uzun yıllar istavritin fiyatı bu kadar yükselmediğini belirten balıkçılardan Serdar Korkmaz, "Bir haftadan beri havalar bozuk olduğu için istavrit pek olmadı. Şu an mezgit, istavrit yok denecek kadar az olduğundan fiyatı pahalı. 10 gün önce kilosunu 15 TL'den sattığımız istavrit şimdi 30 TL. Fiyatı hiç bu kadar çıkmamıştı. İstavrit son yıllarda en yüksek fiyatını gördü. Şu an ucuz olan bir şey yok" dedi.

Balık Fiyatları 2 Kat Artınca Vatandaşın Tercihi Değişti

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN YAKINDI

Balık avı sezonun kapanmasının ardından çoğu balıkçı tezgahlarının boş olduğu gözlenirken vatandaşlarda istavritin fiyatının yüksek olması kendilerini şaşırttığını belirtti. Vatandaşlar genellikle kültür balıklarına yönelirken balık fiyatlarının pahalı oluşundan yakındı.

Balık Fiyatları 2 Kat Artınca Vatandaşın Tercihi Değişti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balık Fiyatları 2 Kat Artınca Vatandaşın Tercihi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement