Sonbaharda da cildiniz ışıldasın - Son Dakika
Magazin

Sonbaharda da cildiniz ışıldasın

Sonbaharda da cildiniz ışıldasın

Cildimiz ve saçlarımız yazın deniz ve güneşten yıpranmış olsa da sonbaharda kendimizi yenileyebiliriz. Cildimizde azalan nemi düzenlemek, saçlarımızın daha ışıltılı ve sağlıklı görünmesini sağlamak, daha bakımlı bir görünüme kavuşmak için gereken kürleri ve detayları, işi bilenlerden öğrendik.

03.10.2020 07:33  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cildimiz ve saçlarımız yazın deniz ve güneşten yıpranmış olsa da sonbaharda kendimizi yenileyebiliriz. Cildimizde azalan nemi düzenlemek, saçlarımızın daha ışıltılı ve sağlıklı görünmesini sağlamak, daha bakımlı bir görünüme kavuşmak için gereken kürleri ve detayları, işi bilenlerden öğrendik.

SAÇLARINIZI YÜKSEK ISIDAN UZAK TUTUN

Kuaför Ahmet Çoban

Sonbaharda da cildiniz ışıldasın

Mevsim geçişleri tüm metabolizmayı etkilediği gibi saçlarımızı da etkiliyor ve dökülmeler artıyor. Bu dönemde Omega 3 ve folik asit içeren besinleri eksik etmemek lazım. Saç köklerini güçlendirmek için kafa derisine bakım yapmak önemli.

Saç maskesi hazırlamak için shea, avokado, ayçiçeği, Hindistancevizi, jojoba yağları ve aloe vera önemli içerikler.

Saçların halihazırda yaz güneşi ve denizden yorgun olduğunu hesaba katarak daha fazla kurutmamak adına sülfatsız şampuana geçilmesini ve saç kurutucusunda 150 derecenin üzerine çıkılmamasını öneriyorum.

Nasıl yüzümüze düzenli olarak her gün bakım yapıyorsak saçımıza da aynı özeni göstermek ve tutarlı olmak gerek.

Yaz sonunda saçınıza mutlaka profesyonel bakım yaptırmanızı öneririm. Ancak çok yüksek derecelerde yapılan ve çok uzun süre saçta kalan bakım türlerinden kaçının.

Yaz sonlarında kırılan saçları birkaç santim kestirmek adettendir. Bu sezon, uzun süre formunu koruyabilecek 'ghost cut' isimli modeli öneririm. Sık sık kuaföre gitmenize gerek bırakmayacak, hacimli bir model bu.

Sonbaharda da cildiniz ışıldasın
'Ghost cut' kesimi formunu uzun süre koruyor.

Yeni normal dönemde maskelerin yüzümüzün büyük bölümünü kapladığını düşünürsek göz kısmını öne çıkaran ve parlatan uygulamalar kurtarıcı olur. Bu anlamda sadece yüz çevresindeki çerçeveyi aydınlatan 'facelight' işlemini öneririm.

Saç bakım önerisi:  Hindistancevizi, avokado, ayçiçeği ve lavanta yağlarını karıştırın. İçine bir çay kaşığı bal, bir çay kaşığı sirke ve yarım çağ kaşığı kayatuzunu karıştırıp saçlarınızın diplerine ve ayrıca uç bölgelerine düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

BEDENİNİZİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEYİN

Güzellik uzmanı Suna Dumankaya

Nemlendirmek için

Sıkılmış limonun içine tuz koyarak ayaklarınızı banyoda ovalayın. Yıkadıktan sonra Hindistancevizi yağıyla nemlendirin. Elleriniziyse yalnızca Hindistancevizi yağıyla nemlendirip poşet eldivenlerde bekletin.

Arındırmak için peeling

1 tatlı kaşığı yulaf unu

1 çay kaşığı tozşeker

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı süt

Yapılışı:  Hepsini güzelce harmanlayın, küçük dairesel hareketlerle cildinizi arındırın.

Sonbaharda da cildiniz ışıldasın

Canlandırmak için lifting etkili maske

1 tatlı kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı yaş maya

Yapılışı: Karıştırıp cildinize uygulayın, 20 dakika sonra yıkayın. Haftada iki gün yapabilirsiniz.

Sonbaharda da cildiniz ışıldasın

İKİ FARKLI KÜR, PEK ÇOK SORUNA ÇÖZÜM

Homemade Aromaterapi'nin kurucusu Aslı San Bilgin

Kaolin killi yüz maskesi

İki çay kaşığı kaolin kilini, bir çay kaşığı gülsuyu ve bir çay kaşığı soğuk sıkım kuşburnu çekirdeği yağıyla karıştırın. Maske karışımını T bölgenize sürüp 5-10 dakika bekletin. Ilık suyla çıkarın. Duş sonrasında kullanılması daha etkili olur. Kuru cildi olanlar beş, yağlı cildi olanlar 10 dakika bekletebilir. Sonrasında mutlaka nemlendirici kullanmanızı öneririm. Gözenek temizliği, ölü derinin atılması, cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı etkisiyle kil maskenizi 10 günde bir uygulayabilirsiniz.

Sonbaharda da cildiniz ışıldasın

Arındırıcı vücut masajı

Üç yemek kaşığı rafine olmamış öğütülmüş kayatuzu, üç yemek kaşığı bademyağı, dört damla lavanta yağı ve dört damla frankincense yağıyla karıştırıp kuru cildinize uygulayın ve biraz ovaladıktan sonra ılık suyla durulayın. Cildi yoğun şekilde nemlendirir, besler ve arındırır.

NEM İÇİN YAZIN FARKLI KIŞIN FARKLI ÜRÜNLER

Dermatoloji uzmanı Doç. Dr. Gökhan Okan

Yazın güneşin kuruttuğu cildin nemlendirilmesi gerekir. Uygun bir nemlendirme yapılmazsa ciltte homojen olmayan soluk bir görüntü ve lekeler ortaya çıkar. Kişinin cildine uygun nemlendirici seçmesi çok önemlidir. Uygun olmayan ürün kullanımı siyah nokta, komedon ve akneye yol açar.

Sıcak ve nemli hava cildimizde yağlanmaya neden olur, bu yüzden yazın yağsız ya da su bazlı kozmetikler kullanılır. Havaların soğumasıyla birlikte ciltte de kuruma gözlenir. Bu yüzden daha çok nem içeren, daha yağlı kozmetikler tercih edilmeli. Banyo sonrası ıslak vücuda da nemlendirici uygulanabilir.

Sonbaharda da cildiniz ışıldasın

Güneşe korumasız maruz kalmak; dekolte bölgesinde istenmeyen lekelenmelere, gevşeme ve sarkmalara neden olur. Güneş ayrıca deri altı yağ dokusunu azaltarak kırışıklıkların derinleşmesine, damarlanmanın belirginleşmesine yol açar. Eldeki lekeler yeni başlamış ve çok derinleşmemişse, özel renk açıcı kremlerle ve peeling'le düzeltilebilir. Daha ileri vakalarda çeşitli lazer tedavileri uygulanabilir. Bazı durumlarda kriyoterapi (soğuk azot ile dondurma) yöntemi iyi bir seçenek olabilir.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Sonbaharda da cildiniz ışıldasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement