Sondan Önce-3 Aşk-4 Mevsim" Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sondan Önce-3 Aşk-4 Mevsim" Ayakta Alkışlandı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), neoklasik-modern bale eserleri "Sondan Önce-3 Aşk-4 Mevsim"i Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sahneledi.

10.11.2017 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), neoklasik-modern bale eserleri "Sondan Önce-3 Aşk-4 Mevsim"i Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sahneledi.

İDOB'un, geçen sezon seyirciyle buluşturduğu ve büyük beğeni toplayan eserini izlemek isteyen baleseverler, Süreyya Operası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Süreyya Operası'nda bu sezon 11 ve 14 Kasım'da da tekrarlanacak olan eser, ayakta alkışlandı.

Etkinlik, David Sonnenbluck'un "Sondan Önce" adlı neoklasik "pas de deux"sü ile başladı. Müziği R. Strauss'a ait olan ve sanatçının yıllar önce Belçika'da koreografisini yaptığı "Aşk Şarkısı" adlı balenin son bölümü olan eseri, Sonnenbluck'un neoklasik koreografisi "3 Aşk" takip etti.

Çaykovski'nin son bestesi ve başyapıtı sayılan "Patetik" senfoni müziği ile aşk acılarını konu ettiği neoklasik bir eser olan "3 Aşk"ın ardından sahne İtalyan keman virtüözü ve besteci Vivaldi'nin müziği eşliğinde Uğur Seyrek'in koreografisi "4 Mevsim"e bırakıldı.

"Sondan Önce" adlı eserde Melike Koper ve Oliver Spence, "3 Aşk"ta Altın Kadın"ı Melike Koper, "Yeşil"i Büşra Ay ve Melih Mertel, "Kırmızı"yı Deniz Kılınç ve Batur Büklü, "Mavi"yi İlke Kodal ve Mehmet N. Arkan, "Ekru"yu Berfu Elmas ve Alican Güçoğlu, "4 Mevsim"de "İlkbahar"ı Asena Ökte ve Cem Çelik, "Yaz"ı Deniz Kılınç ve Batur Büklü, "Sonbahar"ı Berfu Elmas ve Alican Güçoğlu, "Kış"ı İlke Kodal ve Egemen Kement, 11 kızı Eymen Arıslı, Çağrı Ç. Hazan, Hüma Ersel, Deniz Sabaz, Asena Ökte, Sanem Şilliler, Melis Kalfagil, Buket Polat, Hazal Çoruk, Elifsu Pamukçu ve Ayşe Aras, 5 erkeği Cem Çelik, Deniz Polat, Alican Güçoğlu, Sinan Kaymak, Çağatay Özmen dans etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sondan Önce-3 Aşk-4 Mevsim' Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement