Songül Öden BM'de Şiddet Gören Kadınlar İçin Daha Aktif Çalışacağım - Son Dakika
Güncel

Songül Öden BM'de Şiddet Gören Kadınlar İçin Daha Aktif Çalışacağım

Songül Öden BM\'de Şiddet Gören Kadınlar İçin Daha Aktif Çalışacağım

Songül Öden BM'de şiddet gören kadınlar için daha aktif çalışacağım Oyuncu Songül Öden, kendisini 'Utangaç biri' olarak nitelendirirken, önümüzdeki dönemde kadına şiddet konusunda Birleşmiş Milletler ile sürdürdüğü çalışmalara ağırlık vereceğini açıkladı.

31.03.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Songül Öden BM'de şiddet gören kadınlar için daha aktif çalışacağım

Oyuncu Songül Öden, kendisini 'Utangaç biri' olarak nitelendirirken, önümüzdeki dönemde kadına şiddet konusunda Birleşmiş Milletler ile sürdürdüğü çalışmalara ağırlık vereceğini açıkladı. Öden, Ortadoğu ve Balkanlar'daki hayranlarının İngilizce veya Arapça yazarak kendisine ulaşmaya çalıştıklarını, özeklikle Özgecan Aslan cinayetine gösterdiği hassasiyetten, yazdıkları mesajlardan çok etkilendiğini söyledi.

NUR, YASEMİN VE SERÇE BİRBİRLERİNDEN ÇOK FARKLIö

Songül Öden, Zeynep Özek'in Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC4 kanalı için hazırladığı 'Turki Ekstra' programında soruları yanıtladı. Türkiye ve dünyadaki kadınların azap çektiğini, oynadığı 'Serçe Sarayı'nda canlandırdığı karakterin de aynı durumda olduğunu anlatan Öden, 'Fakat, kadın güçlüdür. Kadın doğurgandır, yaratandır. Dolayısıyla da ayakta kalabilendir kadın. Hikayemizde de böyle. Serçe en dibe düştüğü anda bile ayağa kalkabilecek güce sahip. Bütün kadınlar buna sahip aslında dedi.

Songül Öden, 'Serçe Sarayı'nda canlandırdığı 'Serçe' karakterinin bundan önceki 'Gümüş' dizisindeki 'Nur' veya 'Umutsuz Ev Kadınları'ndaki 'Yasemin'e hiç benzemediğini vurgularken şöyle konuştu

'Serçe; Hem yumuşak huylu, hem de sert bir kadın. Yaşamın onu yalnız bırakmasından kaynaklı, erkekleşmiş, çocuklarına baba, anne, abla, ağabey, hem de her şey olmak zorunda kalan, onlara kanat germek zorunda kalan bir kadın. O yüzden 'Çift cinsiyeti varmış' gibi hem kadın, hem erkek fakat kendi içinde çok kırılgan. Bunu kimseye göstermemeye çalışıyor.ö

Songül Öden, bu dizide canlandırdığı karakterin daha önce çok sevilen 'Nur' karakteri gibi kesinlikle Ortadoğu'da da sevileceğine inandığını ifade ederken, şöyle dedi

'NUR' İLE 'SERÇE' ARASINDAKİ BENZERLİKLER

'Nur da mücadeleci bir kadındı. Serçe de gerçekten çok mücadeleci bir kadın. Çok sıcak bir iş hakikaten. Senaryoyu okuduğumda ağlama ile gülme yan yana. Temposu o kadar hızlı değişiyor ki. Sadece dramatik veya sadece komik değil. Ağlarken gülmek iç içe. Bu bana çok sıcak geldi. Hayat da öyledir. Gülmenizin içine bir ağlamak gelebilir. Buna biz hayat diyoruz zaten. O yüzden ritmi çok hayattaki gibi. O farklı gelebilir. Bunu sevebilirler bence.

Kendisini 'Utangaç' biri olduğu için galalara gitmediğini ifade eden Songül Öden, 'Gümüş' dizisi ile kendisini tanıyıp seven Arap izleyicilere büyük saygı duyduğunu ancak, iş yaptığı dönemlerde ortada olmayı sevdiğini söyledi. Öden, Ortadoğu ve Balkanlar'daki hayranları ile ilgili şöyle dedi

BENİ BÖYLE SEVSİNLER

'Benden çok şey, resim paylaşmamı, galalara gitmemi istiyorlar. Biliyorum bundan çok şikayetçiler. Beni mazur görsünler; beni böyle sevsinler. Benim utangaç yapımdan, iş yaptığımda konuşmayı seviyor olmamdan kaynaklanıyor olabilir.. Onlara söz verdiğim hikaye kitabım vardı. Hakkikaten yakın bir zamanda çıkaracağım. Bunu çok istiyorum. Bu diziye başlamadan önce piyano dersine başlamıştım, yarım kaldı. Belki son zamanlarda ne yaptığı sorusuna yanıt olabilir.

GİZEM BİRİ DEĞİLİM

Bir süre önce Azra Akın ile birlikte BM Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliği'nin kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının sesi ve yüzü olmayı kabul eden Songül Öden, önümüzdeki dönemde kadınlar için daha aktif biçimde çalışacağını söyledi. Öden, kadın hakları ve uğradıkları şiddete karşı durma konusunda BM ile yaptığı çalışmalara ağırlık vereceğini, Ortadoğu ve Balkan halklarına kendisine gönderdikleri mesajlarla kadınlarla ilgili duyarlılıkları konusunda teşekkür ettiğini vurguladı. Öden, Gizem biri değilim aslında. Belki az görmelerinden kaynaklanıyor olabilir. Ama aslında uzak mesafeli değilim, ulaşılabilirim. Ama belki bu prensiplerimden dolayı uzağa düşüyor olabilirim. Bu onlara gizem gibi geliyor olabilirö diye devam etti.

Twitter'den kendisine gelen yorumlara teşekkür etmek için kendisine gelen istek üzerine dikkate aldığını göstermek için 'Favori' olarak listeye eklediğini bildiren Songül Öden, Mersin'de evine gitmek üzere minibüse bindikten sonra uğradığı saldırıda öldürülerek cesedinin yakılmasına hayranlarının gösterdiği duyarlılıktan etkilendiğini anlattı. Öden, şunları ekledi

HAYRANLARIN ÖZGECAN HASSASİYETİ

Hayranlarım, Arapça, İngilizce yazıyorlar. Türkçe öğreniyorlar. Bir kızımızın (Özgecan Aslan) başına gelen olaya gösterdikleri incelik, hassasiyet beni o kadar etkiledi ki. Kadın veya insan, dünyanın her yerinde insan. Ortak şey sevmek bence. Coğrafyalar, üstüne bastığımız yeryüzü neresi olursa olsun esas olan birbirimizi sevmek bence. Ortadoğu ve Balkan halkları ile ortak bir dil buluyoruz ki yıllardır birbirimizi seviyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Songül Öden BM'de Şiddet Gören Kadınlar İçin Daha Aktif Çalışacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe ilçe kaymakamı ve belediye başkanları da katıldı. Belediye başkanı, sadece Dodurga'da değil, dünyanın her yerinde su bekleyen herkes için dua ettiklerini belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı
    17:58 Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir ortaokul öğrencisi, sınıf arkadaşları tarafından darp edildi. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ailesi, çocuklarını darp eden 2 çocuktan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement