Sony, 4k Filmler İçin Zaman Dilimini Verdi - Son Dakika
Teknoloji

Sony, 4k Filmler İçin Zaman Dilimini Verdi

Sony, 4k Filmler İçin Zaman Dilimini Verdi

Daha HD yayın bile "yeni" olarak gösterilebilirken, Ultra HD teknolojisi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

18.07.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - Önemli teknoloji şirketlerinden Sony, 4K filmlerin kullanıcılara sunulması için beklenen zaman dilimini verdi. Sony'nin üst düzey yöneticilerinden Phil Molyneux'un belirttiğine göre, önümüzdeki Sonbahar aylarından itibaren 4K çözünürlüklü filmleri Sony'nin kendi kuracağı özel sunucu aracılığıyla izleyebileceğiz. İlk etapta Sony Pictures'un filmleri 4K olarak gelecek olsa da, kısa süre sonra diğer film stüdyolarının ürünleri de bu hizmet kapsamında kullanıcılara sunulacak.

Daha önce yaptığımız bir haberde, ilk 4K film örneklerini sizlerle paylaşmıştık. Bazılarını sıralamamız gerekirse: The Amazing Spider-Man, Taxi Driver, Total Recall (2012 versiyonu) ve The Bridge on the River Kwai. Detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Bu arada, Sony'nin yıl sonuna doğru çıkması beklenen yeni nesil konsolu Playstation 4'ün de 4K fotoğraf ve video görüntüleme yeteneklerinin bulunduğunu belirtelim.

Tabii 4K TV'ler de önümüzdeki yıllarda giderek yaygınlaşacaktır. Henüz model olarak pek fazla örnek yok, 4K yayın için çalışmalar da sürüyor. Bugün bir 4K TV almak isteseniz, Ultra HD olarak da nitelendirilen bu televizyonlara bir örnek verelim; Sony'nin 5 bin dolar değerinde 55 inçlik bir 4K televizyonu var mesela.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony, 4k Filmler İçin Zaman Dilimini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement