Sony de Virtual Reality Diyor: Project Morpheus - Son Dakika
Teknoloji

Sony de Virtual Reality Diyor: Project Morpheus

Sony de Virtual Reality Diyor: Project Morpheus

Sony, sanal gerçeklik sunan yeni teknolojisini tanıttı.

19.03.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Oyun teknolojileri giderek gelişiyor. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru satışa sunulan PlayStation 4 ve Xbox One, an itibarıyla yeni nesil oyun teknolojilerinin ta kendileri. Bunlar önemli temsilciler, ancak başka örnekler de var. Mesela Virtual Reality, yani sanal gerçeklik teknolojisini sunan Oculus Rift projesi. Yıllardır devam eden bu projenin ne zaman nihayete erdirileceği şu an bilinmiyor. Bir süre önce ekibe id Software'dan John Carmack de katılmıştı. Bu gözlük sayesinde kullanıcıların kendilerini oyunların içinde hissedeceği ifade ediliyor.Tabii Virtual Reality teknolojisi üzerine çalışma yürüten farklı markalar da var ve Sony de onlardan bir tanesi.


Sony, geçtiğimiz gün, Game Developers Conferance'da yeni bir ürün duyurusu yaptı. Yani Project Morpheus'u görücüye çıkardı. Henüz final aşamasına gelinmeyen bu ürün, PlayStation 4 konsollarınızda sanal gerçeklik sunarak sizi oyunların içine sokmayı amaç ediniyor. Evet, yalnızca PlayStation 4 ile uyumlu çalışacağı ve böylelikle konsol satışlarını da önümüzdeki yıllarda artıracağı konuşuluyor. Bakarsınız daha sonra PC'ye de uyumlu hale getirilir.


Sony, bu ürünü ortaya çıkarmak için yıllardır uğraşıyor. 1080p görüntü verebilen ve 90 derecenin üzerinde görüntü açısı bulunduran ürün, PlayStation Eye, Dualshock 4 ve Move ile birlikte çalışabiliyor. Tasarımı itibarıyla Oculus Rift'ten şu an daha şık görünen bu headset, kablosuz olarak çalışabilecek. Ancak an itibarıyla bu özellik aktif değil.


Bu arada Sony, bu cihazın gelişimi ve cihaza yönelik hazırlanabilecek uygun oyunların ortaya çıkabilmesi için CryTek ve Epic Games'in de aralarında bulunduğu birçok önemli stüdyoyla ortak çalışmalar yürütüyor.


Daha fazla bilgi geldikçe sizleri haberdar edeceğiz. Görünüşe göre önümüzdeki yıllarda sanal gerçeklik teknolojisiyle pek bir içli dışlı olacağız...



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony de Virtual Reality Diyor: Project Morpheus - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement