Sony, Yıllar Sonra En Yüksek Karına Ulaşmak Üzere - Son Dakika
Ekonomi

Sony, Yıllar Sonra En Yüksek Karına Ulaşmak Üzere

Sony, Yıllar Sonra En Yüksek Karına Ulaşmak Üzere

Kaz Hirai'nin daha zayıf, daha tutumlu Sony'si, sadece durumunu düzeltmekle kalmayıp yıllardır elde ettiği en yüksek kara ulaşmak üzere. Sony'nin tek zarar ettiği bölüm ise mobil.

01.11.2017 16:55  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaz Hirai'nin daha zayıf, daha tutumlu Sony'si, sadece durumunu düzeltmekle kalmayıp, yıllardır elde ettiği en yüksek kara ulaşma yolunda gibi gözüküyor. Firmanın finansal durumunun son güncellemesi, 18.25 milyar dolar gelir ve 1.15 milyar dolar net çeyreklik kar elde ettiğini gösteriyor. Her zaman olduğu gibi Sony'nin en fazla öne çıkan iki iş alanı PlayStation ve akıllı telefon görüntü algılayıcıları.

MOBİL PLANLARI BAŞARISIZ OLDU

Hirai'nin Sony'nin geleceği için hedefleri firmayı oyun, görüntüleme ve mobil alanında bir güç merkezine çevirmeyi içermekteydi. Ne yazık ki bu listenin üçüncü hedefi mobilin, tam anlamıyla başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Mobil alanı, Sony'nin bu çeyrekte zarar bildiren tek alanıydı 22.1 milyon dolarlık zarar bildirilmiş durumda. Tabi ki yöneticiler, LG'nin mobil alanının aynı dönem içerisinde 331 milyon dolar kaybetmiş olması ile avunabilirler. Bu kaybın sebebi ise genelde olduğu gibi cihaz satışlarının azalması ve ham maddelerin fiyatlarının artmasıydı.

PLAY STATION SATIŞLARINDA ÖN PLANDA

PlayStation ise hem oyun hem de konsol satışları sayesinde öne çıkmaya devam ediyor ve bölüme 484.3 milyon dolar gelir ile yardımcı olmakta. 4.2 milyon PS4 daha satıldı ve bu da insanların evlerinde Sony'nin oyun satabileceği dijital mağazaları arttırmış oldu. Televizyonlar ise Sony'nin daha pahalı, daha özel modellere odaklanması ile küçük bir artış yakalamış durumda.

Diğer büyük Sony iş alanı ise yarı iletken bölümü olmakta ve bu bölüm, pek çok üst seviye akıllı telefon için görüntü algılayıcılarını üretiyor. Firma, mobil görüntü algılayıcılarını desteklemek için kendi görüntüleme iş alanını ihmal etmişti ve görünene göre bu, oldukça yerinde bir karardı. Bu kol tek başına 436.6 milyon dolar işletme geliri sağlamış durumda ve bunun yanı sıra, pek çok üst seviye telefonun kalbinde yer almanın getirdiği prestij de bulunuyor.

Son Dakika Ekonomi Sony, Yıllar Sonra En Yüksek Karına Ulaşmak Üzere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement