Sorgun'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı - Son Dakika
Güncel

Sorgun'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Sorgun\'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde Kaymakamlık, Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen 1.Agro Sorgun Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı törenle açıldı.

09.04.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde Kaymakamlık, Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen 1.Agro Sorgun Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı törenle açıldı.

Sorgun Fuar alanında düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, sivil toplum kuruşlu temsilcileri, çiftçiler ve firma yetkilileri katıldı. Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan açılışta yaptığı konuşmada, 9-12 Nisan tarihleri arasında sürecek fuara yaklaşık 190 firmanın katıldığını belirterek, "Gerçekleştirdiğimiz Gıda, tarım ve Hayvancılık Fuarı Sorgun ve çevresine dinamizm getirecek bir özelliğe sahiptir. Sorgun'da katılımın çok geniş olacağına inandığımız bu fuara yaklaşık 190 firma katılmış olup, 150 bin ziyaretçi beklemekteyiz. Bu organizasyon ile bölgemizde tarımsal alanda yeni bir hamle yapmış, yeni bir hedef ortaya koymuş alacağız" dedi.

Kaymakam Ali Arslantaş ise tarımda makineleşmenin önemine vurgu yaparken, tarım fuarının buna katkı sağlayacağını söyledi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da bu yıl ilki yapılan fuarın Yozgat'a, Sorgun'a faydalar getireceğini belirterek, 'Dünyanın genel gidişatı az emekle çok ürün elde etme, makineleşme ile verimi artırmaktır. Bu tür fuarlarda verimli artırmaya önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorgun'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement