Sorgun, Maliyeti Ucuz Sıcak Su ile Isınacak - Son Dakika
Güncel

Sorgun, Maliyeti Ucuz Sıcak Su ile Isınacak

Yozgat'ın Jeotermal kaynaklar bakımından en zengin ilçesi olan Sorgun İlçesi'nde jeotermal enerji ile ısıtılan bin 500 konut sayısı 3 bine çıkartılacak.

08.03.2012 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Jeotermal kaynaklar bakımından en zengin ilçesi olan Sorgun İlçesi'nde jeotermal enerji ile ısıtılan bin 500 konut sayısı 3 bine çıkartılacak. Bu amaçla ilçede açılan kuyular sayesinde ısıtma kaynaklarının geliştirildiği belirtildi.Yozgat'ın jeotermal enerji bakımından en zengin ilçesinin Sorgun olduğunu belirten AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçede gündüzleri hava sıcaklığının eksi 5 derece, geceleri ise eksi 10-15 derecenin üzerinde seyretmesine rağmen vatandaşların jeotermal enerji ile çok ucuza ısındıklarını söyledi. Jeotermal ile ısıtılan bin 500 konutun yanı sıra, bir okul, bir cami, bir yurt ve 20 dönümlük bir alanda bulunan seranın sıcak su ile ısındığını belirten Başkan Şimşek, şunları söyledi

2004 yılından bu yanı yerin yüzlerce metre derinliğinde bulunan sıcak suyun yeryüzüne çıkartarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya başladık. Türkiye'nin en modern ısıtma tesisini Sorgun'a kurduk. Bu tesis sayesinde şu anda bin 500 konutumuzun yanı sıra bir okul, bir cami, bir yurt ve 20 dönümlük bir alanda yer alan serayı ısıtıyoruz. Geçtiğimiz yılın Kasım ayı içerisinde açtığımız yeni kuyular sayesinde ısıtma kaynağımızı daha geliştireceğiz. Açılan bu kuyular aynı zamanda ilçemize yapılacak olan yeni termal tesislerine de önemli katkı sağlayacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorgun, Maliyeti Ucuz Sıcak Su ile Isınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement