Sorunlar Giderildi, Kapıköy Sınır Kapısı Hareketlendi - Son Dakika
Güncel

Sorunlar Giderildi, Kapıköy Sınır Kapısı Hareketlendi

Sorunlar Giderildi, Kapıköy Sınır Kapısı Hareketlendi

Van'ın Saray İlçesi'nde hizmete açılan, ancak hemen ardından İran Gümrük Müdürlüğü'nde yaşanan sıkıntılar yüzünden transit geçişlere kapatılan Saray Kapıköy- Razi Sınır Kapısı, hareketlendi.

26.05.2011 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Saray İlçesi'nde 16 Nisan 2011 tarihinde 3 bakan tarafından hizmete açılan, ancak hemen ardından İran Gümrük Müdürlüğü'nde yaşanan sıkıntılar yüzünden transit geçişlere kapatılan Saray Kapıköy- Razi Sınır Kapısı, geçen perşembe günü sorunların giderilmesiyle hareketlendi. 1 hafta içerisinde 400 araç kapıdan giriş- çıkış yaparken, 1600 kişi ise araçsız olarak kapıyı kullandı. Kapının aktif hale gelmesiyle Saray Minibüsçüler Kooperatifi, kapı ile Van arasında seferler başlattı.

Van'ın Saray İlçesi'nde bulunan ve Türkiye ile İran'ı birbirine bağlayan Kapıköy- Razi Sınır Kapısı, Esendere ve Gürbulak Sınır kapılarına oranla yaklaşık 150 kilometre yolu kısalttığı için tercih ediliyor. İran tarafındaki sıkıntılar yüzünden işlerliği bir süreliğine askıya alınan ve 1 hafta önce sıkıntıların giderilmesinin ardından kesintisiz hizmete geçen kapıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

1 hafta içerisinde 400 araç kapıdan giriş- çıkış yaparken, 1600 vatandaş ise araçsız olarak kapıyı kullandı. Kapının aktif hale gelmesi üzerine Saray Minibüsçüler Kooperatifi, kapı ile Van arasına yolcu taşıma seferleri başlattı. Yolcular, kapı ile Van arasını 15 lira ödeyerek taşınırken, yeni iş alanlarının açılması Saray ve Özalp ilçelerindeki halkı da sevindirdi.

Kapıda yaşanan yoğunluğu yerinde görmek ve yetkililerden bilgi almak üzere kapıya giden Özalp Kaymakamı ve Saray Kaymakam Vekili Şener Çağlar, ilginin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Kapının, bölge insanına yeni iş alanları sunduğunu belirten Kaymakam Çağlar, "Kapıköy Sınır Kapımız yeni olmasına rağmen, Esendere ve Gürbulak Sınır kapılarımızla aynı standartlara sahiptir. Vatandaşlarımızın rahat giriş ve çıkış yapabilmeleri için her türlü detayı düşündük. Şu anda kapımız Esendere ve Gürbulak Sınır kapılarımızla eşit hizmet sunmaktadır. Yaşanan yoğunluk, beraberinde yeni iş alanlarının kurulmasını sağlamıştır. Bu da ekonomik olarak büyük bir hareketliliği de beraberinde getirdi" dedi.

Bu arada kapıdan giriş ve çıkış yapan araç sahipleri ile vatandaşlarla da sohbet eden Kaymakam Çağlar, duyulan memnuniyet karşısında mutlu olduklarını söyledi. Vatandaşlar ise Kapıköy Sınır Kapısı'nın Esendere ve Gürbulak Sınır kapılarına oranla yaklaşık 150 kilometrelik bir mesafe avantajı getirdiğini, bunun da kendileri için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye ile İran'ı birbirine bağlayan Kapıköy- Razi sınır kapısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran Cumhurbaşkanı İkinci Yardımcısı Ali Agamuhammedi, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyıldız ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile hizmete açılmıştı. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorunlar Giderildi, Kapıköy Sınır Kapısı Hareketlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement