Sosyal Belediyecilik İle Mutluluk Sındırgı'nın Her Köşesinde - Son Dakika
Güncel

Sosyal Belediyecilik İle Mutluluk Sındırgı'nın Her Köşesinde

Sosyal Belediyecilik İle Mutluluk Sındırgı\'nın Her Köşesinde

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi Sosyal Belediyecilik projeleri ile ilçenin her köşesine ulaşıyor.

11.01.2018 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda hem belediye, hem kamu kurumlarının hizmetleri hem de hayırsever vatandaşların destekleri ile en ücra köşelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Özellikle yaşlılar olmak üzere tüm vatandaşlar uygulamadan mutlu oluyor.

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde sosyal belediyecilik anlayışı Sındırgı ilçesinin her köşesinde vatandaşlara ulaştırılıyor. Kişisel bakımdan, ev temizliğine, soba yakma hizmetine, yakacak yardımlarından, gıda yardımlarına kadar vatandaşların ihtiyaçları Sındırgı Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak gönüllerde bir hoş seda yaratılıyor. Aynı zamanda engelli ve yatalak hastaların ayağına kadar ulaştırılan hasta yatağı, tekerlekli sandalye ve akülü araçlar ise vatandaşların yaşamını kolaylaştırıyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın, belediye elinin uzanmadığı vatandaşımız kalmayacak anlayışı ile sürdürdüğü çalışmalar neticesinde küçük dokunuşlar bile büyük mutluluklar yaratıyor. Sındırgı Belediyesi aynı zamanda organizasyon görevini de yerine getirip, tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşları da bu mutluluğa dâhil ediyor.

Vatandaşların taleplerini alan Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ihtiyaca göre ilgili kurum ile ortaklaşa çalışmalar yürüterek ihtiyaçlara kısa bir sürede cevap veriyor. Özellikle yaşlılar ve engelli vatandaşlar tarafından en çok takdir toplayan uygulama evde bakım ve temizlik hizmeti olarak ön plana çıkıyor.

Vatandaşların mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu belirten başkan Yavaş " Sındırgı Belediyesi olarak el uzatmadığımız, kapısını çalmadığımız vatandaşımız kalmıyor. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı sosyal belediyecilik ve sosyal devlet uygulamasını kendimize ilke edinerek, tüm vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışını birleştirerek kimi zaman bizlere çok basit gelen küçük dokunuşlar bile vatandaşlarımızın mutlu olmasına yetiyor. Vatandaşlarımızın tüm taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında gelecek nesiller içinde birbirinden değerli projelere imza atıyoruz. Bizim başarılı olmamızın en büyük sırrı ise vatandaşlarımızdan aldığımız hayır duaları. Onların destekleri. Bizlerde bu desteklere layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz." Dedi.

" SEVGİ MARKET TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAK "

Sındırgı Belediyesi yeni hizmet binasının zemin katına kurulan Sevgi Market ihtiyaç sahibi vatandaşların tamamına hizmet veriyor. Gıda ve kıyafetlerin yer aldığı market hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Ana giriş kapısının yanında ihtiyaç sahibi vatandaşların rencide olmaması ve kendilerini kötü hissetmemeleri adına arka tarafında ekstra bir çıkış kapısı daha yapılmış. Bu uygulamada ihtiyaç sahibi vatandaşlar alışverişini yaparak, kimseye görünmeden çıkış yapabiliyorlar. Bir elin verdiğini diğer el görmesin hadisinden yola çıkılarak farklı bir projede bu bina içerisinde hayat buluyor.

ELDEN ELE EVDEN EVE PROJESİ İLE 189 KİŞİYE EV EŞYASI

Elden Ele Evden Eve kampanyası ile Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kullanılabilir durumdaki ihtiyaç fazlası ev eşyalarını evden alıyor, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine kadar götürüyor. Proje kapsamında 189 vatandaşa ev eşyası ulaştırıldığı belirtildi. Toplumun her kesiminden de uygulama tam destek görüyor.

Sındırgı Belediyesi tarafından yürütülen sosyal projeler kapsamında 360 kişiye yakacak yardımı, 82 kişiye soba yardımı, 853 kişiye giyim yardımı gerçekleştirilirken, Büyükşehir Belediyesi ve Kamu kurumları işbirliği ile 58 kişiye tekerlekli sandalye ve akülü araç, 58 kişiye hasta yatağı, 212 kişiye hasta bezi, 179 kişiye hasta nakli hizmeti,98 ev temizliği hizmeti, gerçekleştirildi. Ayrıca 12 vatandaşın da huzur evine yerleştirilmesi sağlandı.

YAŞLILARIMIZI HATIRLAMAK, ONLARIN YANINDA OLMAK BİZİM İÇİN VEFA BORCU

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş sosyal belediyecilik çalışmalarının yanında her fırsatta yaşlıların kapısını çalışıyor. Yaşlıları hatırlamanın, onların yanında olarak hayır dualarını almanın en büyük vefa borcu olduğunu belirten başkan Yavaş " Her fırsatta vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Hastalarımızı, engellilerimizi, yaşlılarımızı başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın ziyaretine gidiyoruz. Bizlere en büyük gücü veren de bu ziyaretler. Özellikle koca çınarlarımız, yaşlılarımızdan aldığımız hayır dualarıdır. Onlara belediye hizmetlerini ulaştırdığımız gibi halini hatırını sormak da en büyük mutluluğa sebep oluyor. Bizleri gördükçe gözlerinin içi gülüyor. Çünkü insanlar bir süre sonra hatırlanmak istiyor. Bizler de buna önem veriyor, ziyaretlerimizi ihmal etmiyoruz. " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sosyal Belediyecilik İle Mutluluk Sındırgı'nın Her Köşesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement