Sosyal Demokrasi Derneği'nden Dayanışma Gecesi - Son Dakika
Güncel

Sosyal Demokrasi Derneği'nden Dayanışma Gecesi

Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Atilla Candır, her yıl düzenlenen geleneksel dayanışma gecesinde, ileri ve güçlü demokrasinin oluşturulmasında sivil toplum kuruluşlarının büyük rol oynadığını söyledi.

16.12.2016 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Atilla Candır, her yıl düzenlenen geleneksel dayanışma gecesinde, ileri ve güçlü demokrasinin oluşturulmasında sivil toplum kuruluşlarının büyük rol oynadığını söyledi.

Sosyal Demokrasi Derneği üyeleri her yıl düzenlenen geleneksel dayanışma gecesinde bir araya geldi. Ankara Palas'ta gerçekleştirilen programa CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı. Programda katılımcılara konuşma yapan Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Atilla Candır, "Derneğimiz yılda bir kez bu davet altında cumhuriyetimizin değerlerinin yaşatıldığı bu yerde siz değerli dostları bir araya getirmektedir. Hem beraberliğimiz aynı zamanda demokrasimizin sorunlarına işleyiş ile ilgili düşüncelerimizi paylaşmamıza fırsat sağlıyor. Türkiye tarihinde olmadığı kadar olumsuz bir durumla karşı karşıya kalıyor. Bu durumlarda çağdaş demokrasi talebinin gereği çok daha önemli oluyor" şeklinde konuştu.

İleri ve güçlü demokrasinin oluşturulmasında sivil toplum kuruluşlarının büyük rol oynadığını belirten Candır, "Sivil toplum kuruluşlarının etkili ve güçlü duruşları ile sahada yani yerelde olmaları katılımcı süreci oluşturmaları çok önemlidir. Halk kitleleri ile siyasi partiler arasında köprü görevini görecek olan sivil toplum kuruluşları siyasete duyulan güveni arttıracak, toplumda yumuşatıcı bir etki yaratacaktır" ifadelerini kullandı.

Geleceğe umutla bakmak için Türk gençliğinden beklentilerinin olduğunu ifade eden Candır, şunları söyledi:

"Gençlerimizin Gezi'de ortaya çıkan ileri ve kaliteli demokrasi talebi her geçen gün yeni uçlar, yeni filizler vermekte ve ülkemizi ileriye götürecek yolu aydınlatmaktadır. Bu filizlerden biri de derneğimizde uç vermiş bulunmaktadır. Gezi'den sonra derneğimize üye olan ve sayıları her geçen gün artan ileri ve kaliteli demokrasi talepleri, bilgileri ve aydınlık dünyaları ile geleceğe umutla bakmamızın ayağı oldu." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sosyal Demokrasi Derneği'nden Dayanışma Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement