Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Niğde Valiliği İle Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

25.06.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Valiliği ile Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

Niğde Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen Sosyal Denge Sözleşmesine Niğde Valisi Neçmeddin Kılıç, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Uçar, Bem-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Ergun Yılmaz, Kadın Girişimciler Başkanı Suna Soysal, Yönetim Kurulu Üyeleri İlyas Yağız, Selçuk Altunsoy, Recep Yaşar, Niğde Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdüresi Nuran Çelik katıldı.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç: " Verimliği artırmak teşvik etmek amacında 9 yıldan beri yetkili genel sendika olarak 2012 yılında da sözleşmeler kesinleştikten sonrada yapılan araştırmalarda yüzde 200'ün üzerinde özellikle yerel yönetimlerde bir verimlilik artışı olduğu görülmektedir. Geçmişte döven söven disiplin derken baskı yapan değil, teşvik eden kucaklayan anlayışın ülkemizi daha ileriye götürdüğünü görüyoruz" dedi.

Sevinç konuşmasında şunları kaydetti: " "Bem-Bir-Sen yerel yönetim hizmet kolunda Türkiye'de 9 yıldan beri genel yetkili sendikadır. 4688 sayılı yasayla kurulmuş yerelden yönetimin fiili çalışmalarını güçlendirmek ve aktive etmek için hükümetimizce uygun görülen 4688'deki 2012 yılındaki değişikle yasal hürriyet kazanan sosyal denge sözleşmelerinin yerel yöneticilere yetkiler tanıyarak yerel yönetimde kamu çalışanını teşvik etmek amacıyla verilen bir yetkidir. Bu yetki sayın valimiz sağ olsun kamu çalışanların durumunu gözetleyerek sosyal denge sözleşmesi imzalamasından dolayı teşekkür ediyoruz"

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; "2014 -2015 dönemini kapsayacak sözleşme ile; sözleşmenin tarafı olan çalışanların ekonomik durumunu işverenin mali gücünün elverdiği ölçüde iyileştirerek, insanların yaşam kalitesini artırmak, çalışanları motive ederek performanslarını ve hizmet kalitesini yükseltmek, Demokratik ve katılımcı çalışma düzenini oluşturmak amaç edinilmiştir.

Niğde İl Özel İdaresi'nin Türkiye'deki İl Özel İdareleri arasında ilk sıralarda yer almasında verdikleri hizmetler ile büyük katkıları olan çalışanlarımız bu ödülü haketmişlerdir.

İl Özel İdaremizde çalışan 657 sayılı Devlet Memurları kanuna tabi 99 personele Sosyal Denge Sözleşmesi ile maaşlarına ortalama ek olarak 450 TL ödeme yapılacaktır" dedi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise: "Niğde İl Özel İdaresi Türkiye'de seçkin bir İl Özel İdaredir ve her geçen gün örnek çalışmalara imza atmaktadır. Yaptığı ve ürettiği projesiyle çalışmasıyla örnek bir özel idaredir. Daha da seçkin bir il özel idare olma yolundadır. İşçisinden genel sekreterine kadar bütün çalışanlarının payı vardır. Bu aşamada çalışanların gayretini bir şekilde karşılamak gerekiyordu. İl Özel İdare genel sekreterimiz ve meclisimiz sosyal denge sözleşmesinde mümkün olan son limit üzerinden bu güne kadar gösterdikleri performanslarının bir karşılığı olarak vermek istediler. Konu bizim önümüze gelince memnuniyetle karşıladık. Kendilerine ve sendikamıza hayırlı olmasına, alın terlerinin helal kazanca dönüşme noktasındaki gayretlerini takdir ediyorum" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement