Sosyal Market, Ramazan Ayında da İhtiyaç Sahiplerinin Yanında Olacak - Son Dakika
Yerel

Sosyal Market, Ramazan Ayında da İhtiyaç Sahiplerinin Yanında Olacak

Sosyal Market, Ramazan Ayında da İhtiyaç Sahiplerinin Yanında Olacak

Ramazan ayında daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak isteyen Kastamonu Belediyesi Sosyal Yardım Market ekibi, hayırseverlerin desteğini bekliyor.

23.05.2017 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayında daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak isteyen Kastamonu Belediyesi Sosyal Yardım Market ekibi, hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Bugüne kadar 700 ihtiyaç sahibinin gıda ve giyim ihtiyacını karşılayan Kastamonu Belediyesi Sosyal Yardım Marketi yöneticileri, mübarek Ramazan ayı öncesinde hayırseverlerin desteğini bekliyor.

"Ulaşamadığımız kapı dokunmadığımız kalp kalmasın" sloganıyla çalışmalarını sürdüren ve paranın geçmediği tek market olan Kastamonu Belediyesi Sosyal Yardım Marketi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, sosyal belediyeciliğin gereği ve köklü geleneklerimizin bize öğrettiği paylaşma bilincinin ilimizdeki temsilcilerinden biri olma yolunda bir hayli mesafe kat ettiklerini belirtti.

Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sağlıklı ve kaliteli bir şekilde hizmet vermek için hummalı bir çalışmanın olduğunu ifade eden Başkan Babaş, "2016 yılında hizmete açtığımız ve halkımızın çok büyük ilgi ve beğenisine mazhar olan Sosyal Market projemiz yaklaşan Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize daha sağlıklı ve kaliteli bir şekilde hizmet verebilmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Burada temel amaç, gerçek manada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, son derece hassas ve tarafsız bir şekilde tespit ederek, insanımızı rencide etmeden ve dinimizin de esası olan "Sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi" prensibine bağlı kalarak sosyal belediyecilik anlayışıyla, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize hizmet vermektir" diye konuştu.

Sosyal Yardım Marketi'nin ihtiyaç sahiplerine ulaşmada bir köprü olduğu vurgusunu da yapan Başkan Babaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Sosyal Market Projemizi hayata geçirdiğimiz gün itibariyle gerçek ihtiyaç sahiplerine hizmetin ulaşabilmesi adına ince eleyip sık dokuyarak çalışmalar yürüttük. Ekiplerimiz tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerimizin araştırmalarını belirli kriterler doğrultusunda yaptıktan sonra komisyonumuzca talepler değerlendirildi. Sistem çok şükür verimli bir şekilde çalışıyor. Tespit edilen ihtiyaç sahiplerimiz komisyonumuzun belirlediği süre içerisinde kendilerine verilen 'Sosyal Yardım Kartı' ile gönül rahatlığıyla marketimizden alışveriş yapabiliyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor.

Sosyal Marketimizden yararlanan kardeşlerimiz sağlıklı ve hijyenik bir ortamda alışverişlerini gerçekleştiriyorlar. Burada yapılan her işlem bilgisayar ortamında kayda alınıyor. Sunulan ürünler marketimizde puanlama usulü ile değerlendirilip, her ürünün alışverişte geçerli olan bir puanı bulunmaktadır. Böylece para unsuru marketimizde geçerli olmayıp, paranın geçmediği bir sistem ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimize hizmet verilmektedir.

Sosyal Marketimiz kuruluşundan bu güne, esnaf kardeşlerimizin, iş adamlarımızın, kısaca hayırsever vatandaşlarımızın destek ve yardımlarını, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmada bir köprü haline gelmiştir. Bu hususta, gerek maddi yardımları gerekse gıda, giyim ve çeşitli ürün bağışlarını resmi olarak kabul edebilmek için, 'Yardım Market Vakfımızı' kurarak, marketimizin yasal olarak sağlam temellere oturmasını ve kontrol edilebilir, şeffaf bir yönetim anlayışıyla yönetilmesini sağlamış olduk.

Saygıdeğer hemşehrilerimize buradan şu çağrıyı yapmak istiyoruz. Yaklaşan Ramazan-ı Şerif ayı vesilesi ile vakfımız aracılığı ile marketimize, gönül rahatlığı ile bağış makbuzu mukabilinde yardım ve bağışlarını ulaştırabilirler. Amacımız ihtiyaç sahibi, zorda kalmış ve sosyal desteğe ihtiyacı olan tüm kardeşlerimize ulaşarak, neye ihtiyaçları varsa imkanlarımız dahilinde karşılayabilmektir. Bu vesile ile tüm saygıdeğer hemşehrilerimizin yaklaşan Ramazan-ı Şerif Aylarını şimdiden tebrik ederek, bu Mübarek Ramazan ayının paylaşmaya, kardeşliğe, huzura ve Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerime sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Sosyal Market'e destek vererek Mübarek Ramazan ayı içerisinde daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılmasına katkı sağlamak isteyen hayırseverler 153 nolu Beyaz Masa hattından yada Kastamonu Belediyesi Sosyal Marketin 0366 222 25 88 numaralı telefonundan görevlilere ulaşabilecek. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Market, Ramazan Ayında da İhtiyaç Sahiplerinin Yanında Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement