'Sosyal Medya İyidir' Dediler, Çile Çektiler - Son Dakika
Magazin

'Sosyal Medya İyidir' Dediler, Çile Çektiler

\'Sosyal Medya İyidir\' Dediler, Çile Çektiler

Siyasetçilerin, sanatçıların, hatta sıradan vatandaşın bile vazgeçilmezi haline gelen sosyal paylaşım siteleri, yani Twitter ve Facebook; son bir yıldaki tüm polemiklerin de çıkış kaynağı...

30.07.2011 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasetçilerin, sanatçıların, hatta sıradan vatandaşın bile vazgeçilmezi haline gelen sosyal paylaşım siteleri, yani Twitter ve Facebook; son bir yıldaki tüm polemiklerin de çıkış kaynağı... Bu siteler, özellikle ünlü isimlerin birbirlerine saldırma, haklarında çıkan haberleri yalanlama, çektikleri ilginç pozlar ve videolarla gündem yaratmaya çalıştıkları mecra olarak başka bir boyut kazanmış durumda. Biz de bu sitelere yazdıklarından dolayı başı derde giren ünlü isimleri ve onların başını ağrıtan yazılarını derledik.

AMY'NİN ÖLÜMÜ ONLARI GERDİ!

Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren 27 yaşındaki Amy Winehouse'un ölümünün ardından yapılan yorumlar gündem yarattı. Yonca Evcimik'in Twitter'da yaptığı "Su testisi su yolunda kırıldı" yorumu ve Sertab Erener'in bir televizyon programında "Sadece yetenek değil, zeka da lazım. Kendisini böyle harcamış olması büyük bir değerin kaybolmuş olması anlamına geliyor" şeklindeki yorumları, sosyal medyada büyük tepki topladı.

TECAVÜZÜ Tİ'YE ALDI, ORTAM KARIŞTI

Şarkıcı Mazhar Alanson'un, geçen yıl Siirt'te tecavüze uğrayan çocukları kastederek Twitter'da yaptığı ironi büyük yankı uyandırdı. Alanson sayfasında; "23 Nisan şenlikleri Siirt'te yapılsın", "Siirt'e giderseniz yere para düşürürseniz sakın eğilip de almayın. Giden mal olsun, yeter ki cana zarar gelmesin", "Siirt'te doğum evlerinin önündeki güvenlik artırılmalı" şeklinde mesajlar yazdı. Gelen tepkilerin şiddeti Alanson'a geri adım attırmayınca durumu savunmak eşi Biricik Suden'e düştü. Suden, "Mazhar ironi yaptı. Küçük çocuklara nasıl tecavüz edildiyse bir benzeri Mazhar'a yapılıyor" diye yazdı.

KİTABINI ELEŞTİREN HERKESE YANIT VERDİ

Elif Şafak'ın 'İskender' adlı kitabının kapağındaki erkek görünümlü fotoğrafı, 'promosyonun abartılı şekli' olduğu eleştirisiyle karşılanmıştı. Şafak, tartışmalara yol açan kitabın kapağı ile ilgili Facebook sayfasında "İskender'in kapağında okurları bir sürpriz bekliyor. Ama kitabın kapağının nedenini anlamak için kitabı okumak lazım. Romandaki İskender, etrafındakileri kıran bir erkek" diye yazmıştı.

HAYIR İÇİN UĞRAŞTI HERKES REKLAM SANDI!

Hayvanlar için her yere su dolu kaplar bırakan ve bu konuda çevresine çağrıda bulunan oyuncu Tuba Ünsal, Twitter'da reklam yapmakla suçlanınca neye uğradığını şaşırdı.

POPOMUZU MU AÇALIM?

Kendisini hedef alanlara öfkelenen Ünsal, Twitter hesabından veryansın etti. Ünsal, "Korkunç insanlarız, yardım linki verirsin 'Reklam yapıyor' derler; 'Kediye köpeğe telef olmasın diye su verelim' dersin, 'İnsanlar aç!' derler. Peki ağzımızı açmayalım, sadece popo açıp poz verelim, olur mu? İnsan olalım, kalbimize merhamet koyalım" diye yazınca bu kez destek mesajları aldı.

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Sosyal Medya İyidir' Dediler, Çile Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement