Instagram'da takipçi sayısı nasıl artırılır? Sosyal medya uzmanı cevapladı - Son Dakika
Teknoloji

Instagram'da takipçi sayısı nasıl artırılır? Sosyal medya uzmanı cevapladı

Instagram\'da takipçi sayısı nasıl artırılır? Sosyal medya uzmanı cevapladı

Feed Medya'dan Sosyal Medya Uzmanı Hacı Mustafa Özsoy, sosyal medyada takipçi arttırmanın püf noktalarını anlattı.

27.06.2020 15:02  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medya artık neredeyse hayatımızın merkezine oturmuş durumda. Artık eskisi gibi sadece üzüntümüzü, sevincimizi, eğlencemizi anlık olarak paylaşmak değil, haber almak en önemlisi para kazanmak için de bu dünyada bulunuyoruz. Eğer amacınız kişisel markanızı yaratmaksa firmalar da kişiselleşme yoluna gittikleri için bunun bir nebze daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal medya uzmanı Hacı Mustafa Özsoy, başarılı bir Instagram hesabı oluşturmanın ve takipçi sayısını artırmanın yollarını anlattı.

SAMİMİYET ÇOK ÖNEMLİ

Profil resmi, kapak fotoğrafları, paylaşımlardaki diliniz ve samimiyetiniz takipçiler için çok önemli. Sosyal medya tonlarca saçmalığın ve yapay gündemin popüler olduğu bir yer, unutmayın. Tutarlı bir samimiyet, her zaman kazanır.

PAYLAŞIMLARINIZ SİZİ TANITAN REKLAMLARDIR

Görseller dışında metinlerinizde kullandığınız üslup da her zaman tutarlı ve kimliğinize uygun olmalı. Bir paylaşımda senli-benli, rahat bir üslup kullanıp diğer bir paylaşımda sizli-bizli, ciddi bir üslup kullanmamalısınız. Sosyal medya takipçilerinizin kafasını karıştıracak ve sizin tam olarak nasıl bir tarza sahip olduğunuzu anlamalarını zorlaştıracaktır. Hedefi 12'den vuran, nabız tutan paylaşımlar nasıl yapılır? Sayfamızın büyümesine nasıl yardımcı olur? Her paylaşımınızı kendinizi ya da firmanızı tanıtan bir reklam gibi düşünün. Hiçbir reklam, direkt olarak ürünü tanıtmaz. Her zaman ürüne bir hikaye aktarır ve hedef kitlesini o hikaye üzerinden etkilemeyi amaçlar.

Sosyal medya uzmanı, takipçi arttırmanın püf noktalarını verdi

70-20-10 KURALINI UYGULAYIN

Bu konuda dünyada bilinen bir 70 - 20 - 10 kuralı var. Bu kurala göre hedef kitlenize kendinizle ya da firmanızla ilgili yaptığınız bir paylaşım %70 oranında gören kullanıcının zamanına değer katmalı, %20 oranında ona yeni bir fikir sunmalı, %10 oranında ise sizi ya da firmanızı direkt olarak tanıtmalı. Paylaşımınızı gören kullanıcıya komedi, dram, korku gibi o anına değer katacak bir duygu sunmalı, daha önce gözden kaçan ya da o dönem halk arasında sevilen farklı bir fikir aşılamalı ve bunların yanında, asla göze batmayacak şekilde kendinizden ya da firmanızdan biraz bahsetmeli; kullanıcının sizin markanız, hissettirdiğiniz duygu ve aşıladığınız fikir arasında bir bağlantı kurmasını sağlamalısınız. Bu şekilde sayfanız büyümeye başlamış olacak kısa sürede.

EN FAZLA 6-8 HASHTAG KULLANILMALI

Bir diğer önemli kural hashtag kullanımıdır. Hashtag kullanırken hangi amaçla kullandığınıza dikkat etmelisiniz. En fazla 6-8 adet hashtag öneriyoruz daha fazlası sizi spam'a düşürmüş olacaktır. Bazı hashtagler sayesinde, konuyla ilgili olmayan karşılıklı etkileşim isteyen hesaplara ulaşabilirsiniz. Fakat sizin paylaşımlarına özel ilgili duyan kullanıcılara ulaşmak için genel hashtagler yerine, diğer kullanıcıların arayacağı, nokta atışı hashtagler tercih etmelisiniz.

LOKASYON EKLEMEYİ UNUTMAYIN

Lokasyon, Instagram'da büyüme adına çok önemli. Fotoğraflarınızı yüklerken lokasyon eklemeyi de ihmal etmeyin. Özellikle yerel bir mağaza veya işletme sayfası için Instagram sayfanızın takipçilerini artırmaya çalışıyorsanız, paylaştığınız fotoğraflara lokasyon ekleyerek civardaki müşteri potansiyeli olan kişilerin de yer aramalarında fotoğraflarınızı görmesini sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya uzmanı, takipçi arttırmanın püf noktalarını verdi

YARIŞMA VE ÇEKİLİŞLERLE BÜYÜMEYİ ARTIRIN

Son zamanlarda en çok tercih edilen organik büyüme alternatifi için siz de yarışmalar, çekilişler düzenleyebilirsiniz. Bir takipçi tabanı oluşturmaya başladıktan sonra sayfanıza daha fazla kullanıcı çekebilecek yarışmalar ve kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Örneğin, bir yarışma düzenleyerek Instagram ve web sitenize trafik çekebilir veya ürününüzü satabilirsiniz. Kullanıcılardan beğenmesini, yorum yapmasını, belirli bir hashtag kullanmasını isteyebilir veya takipçilerinizden bir arkadaşı etiketlemelerini isteyebilirsiniz. Kullanıcılardan bir arkadaşı etiketlemelerini istediğinizde, markanızı ve sayfanızı çevrimiçi ortamda daha fazla Instagram kullanıcısına sunar. Bu yolla çok rahat keşfete düşebilir farklı kullanıcılara ulaşarak sayfanızı büyütmüş olacaksınız.

ETKİLEŞİMDE BULUNUN

Paylaşımlarınızda takipçilerinize soru sormanız veya yorum yapmalarını istemeniz paylaşımlarınızın daha fazla dikkat çekmesine neden olacaktır. Bir kullanıcının yaptığı yorumlar o kişiyi takip edenler tarafından da görülebilmektedir. Bu nedenle yorum ve beğeni almanız birçok kişinin ilgisini çekmenize yardımcı olacaktır. Aynı şekilde takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarına yorum ve beğeni yapmak da size takipçi kazandırabilir. Sizi takip etmeyen biri dahi olsa fotoğraf veya videolarına yorum yapmaktan çekinmeyin.

Son olarak, kararlı olun. Instagram hesabınızı neden açtığınızı ve neyi amaçladığınızı sürekli kendinize hatırlatın. Çıkmış olduğunuz yolda kararlı adımlarla, düzenli bir şekilde paylaşımlarınıza devam ederseniz Instagram takipçi sayınız organik olarak artmaya başlayacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, paylaşım yaptığınız konudan ayrılmamak olmalıdır.

Son Dakika Teknoloji Instagram'da takipçi sayısı nasıl artırılır? Sosyal medya uzmanı cevapladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü, Karlı Yolları Aşarak Elektrik Arızasını Giderdi
    14:33 VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü, Karlı Yolları Aşarak Elektrik Arızasını Giderdi

    VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü ekipleri, karlı yolları aşarak ulaştıkları enerji nakil hattındaki arızayı gidererek, bölgeye elektrik verilmesini sağladı. Olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdüren elektrik arıza ekibi, vatandaşların mağdur olmaması için sahada canla başla çalışıyor. Kar ve tipi nedeniyle kırsal bölgelerde yaşanan enerji kesintilerine anında müdahale eden ekipler, kesintisiz enerji sağlamaya çalışıyor.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı
    14:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

  • Kapadokya Üniversitesi İHA'sı tescil sertifikası ve sanayi sicil belgesi aldı
    13:39 Kapadokya Üniversitesi İHA'sı tescil sertifikası ve sanayi sicil belgesi aldı

    Kapadokya Üniversitesi (KÜN) İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen İHA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden tescil sertifikası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan sanayi sicil belgesi aldı. İHA'nın üretiminden seri üretime geçilmesi hedeflenirken, hava taksi ve kargo taşımacılığı gibi farklı uygulama alanları da planlanmaktadır.

  • Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı
    11:18 Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı

    Kırıkkale'de siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında 9 şüpheli yakalandı ve 7 işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarında suç unsuru tespit edilen 102 kullanıcıyı belirledi. Ayrıca, SİBERAY Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde 160 vatandaş bilgilendirildi.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • iOS 18 ile Apple Watch'ta Topografik Haritalar Özelliği Geliyor
    10:34 iOS 18 ile Apple Watch'ta Topografik Haritalar Özelliği Geliyor

    Apple, iPhone'ların işletim sistemi iOS için geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şirket, önümüzdeki aylarda iOS 18 sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Merakla beklenen yeni işletim sistemi, önemli yenilikler getirecek. Son iddialara göre bu yenilikler arasında Apple Watch'da yer alan Topografik Haritalar da yer alacak. iOS 18 ile birlikte kullanıcılar, yürüyüş gibi açık hava etkinlikleri sırasında patikaları, rakımı ve uğrayabilecekleri noktaları gösteren Topografik Haritalar özelliğinden faydalanabilecekler. Şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilen bu özellik, iOS 18, macOS 15 ve visionOS 2 işletim sistemlerine de eklenecek ve iPhone, Mac ve Vision Pro gibi cihazlarda da kullanılabilecek. Apple, iOS 18'i WWDC 2024 etkinliğinde tanıtacak ve akabinde kullanıma sunacak. Ayrıca, etkinlikte iPadOS 18, macOS 15 ve watchOS 11 gibi diğer işletim sistemlerinin de tanıtılması bekleniyor.

  • Elon Musk, Grok AI'yı tüm X Premium kullanıcıları için yayınlayacak
    10:34 Elon Musk, Grok AI'yı tüm X Premium kullanıcıları için yayınlayacak

    Elon Musk, Grok AI teknolojisinin tüm X Premium kullanıcıları için yayınlanacağını açıkladı. Grok AI, yapay zeka araçlarına rakip olarak geliştirilmiş ve daha mizahi ve bilgi kaynağı açısından daha gelişmiş olarak tanıtılmıştır. Ayrıca Grok'a akıl almaz bir eğlence modu da eklenmiştir. Grok 1.0 modelinin bu hafta içerisinde tam olarak Premium kullanıcılarına sunulması beklenmektedir.

  • Türkiye'nin gözlem uydusu İMECE, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu çekti
    10:33 Türkiye'nin gözlem uydusu İMECE, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu çekti

    TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan İMECE gözlem uydusu, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun fotoğrafını çekti. Uydu, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezaravcı'nın da görev yaptığı ISS'yi görüntüledi.

  • Mercedes-Benz G-Serisi: Efsanevi Bir SUV
    10:33 Mercedes-Benz G-Serisi: Efsanevi Bir SUV

    Mercedes-Benz'in efsanevi SUV modeli olan G-Serisi, sağlam yapısı, benzersiz tasarımı ve üstün performansıyla dikkat çekiyor. Hem arazi tutkunlarının hem de lüks araç sevenlerin beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmış bir otomobil olarak öne çıkıyor.


Advertisement