Sosyal Medyanın Kalbi Bu Sempozyumda Atacak - Son Dakika
Güncel

Sosyal Medyanın Kalbi Bu Sempozyumda Atacak

Son zamanlarda sıkça tartışılan "sosyal medya" konusu, Birikim Koleji tarafından düzenlenen 3. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu'nun ana teması olacak.

25.04.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son zamanlarda sıkça tartışılan "sosyal medya" konusu, Birikim Koleji tarafından düzenlenen 3. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu'nun ana teması olacak.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile işbirliği düzenlenen sempozyumda 12 ortaokul, 6 lise grubunda yer alan 51 öğrenci araştırmalarını sunmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Sunulacak 18 araştırmanın 9'u nitel, 8'i nicel ve 1'i karma desenle çalışılıyor. Sempozyum düzenleme kurulu, öğrencileri saha araştırmasına teşvik etmek için derleme ya da tarihsel nitelikte araştırmalardan özellikle uzak durduklarını belirtiyorlar. Bu yönüyle de sempozyumun ileri araştırmalara temel olabilecek nitelikte ürünler vereceği düşünülüyor.

Son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tartışmalara neden olan sosyal medya konusunun ele alınacak olması sempozyumu çekici kılıyor. Alanında uzman akademisyenler yazarlar ve sosyal medya çevrelerinin katılımı beklenen 3. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu, 28 Nisan 2014 Pazartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Öğrencilerini bu çalışmayı yapmaya teşvik eden Birikim koleji yetkilileri, sempozyum fikrinin iki temel hedefinin olduğunu belirtiyor. Birinci hedef "Araştırma Temelli Öğrenme" anlayışına uygun olarak öğrencilerinin akademisyenler ve öğretmenleri rehberliğinde kendi araştırma süreçlerini yürüterek "bilimsel araştırmayı öğrenmesini sağlamak", İkinci hedef ise "öğrencilerin sosyal bilimler alanını kendine has bilimsel karakteri ile tanımasını, benimsemesini, kullanmasını ve geliştirmesini sağlamak" olarak ifade ediliyor. Temanın "Sosyal Medya" olarak belirlenmesini ise hem gençlerin konuya olan ilgisi hem de alanda yapılan araştırmaların sınırlılığına bağlayan Birikim Koleji yetkilileri, sempozyumun alana önemli kazanımlar sağlayacağına olan inançlarını ifade ederek sempozyuma herkesin davetli olduğunu belirtiyor.

Sempozyumun tanıtım platformu olarak da sosyal medyayı kullanılıyor. #BSBOS14 hashtagiyle Twitter'da ve "Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu" sayfasıyla Facebook'da sempozyum ile ilgili gelişmeler paylaşılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sosyal Medyanın Kalbi Bu Sempozyumda Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement