Sosyal Yardım Haritası ile Yüzleri Gülüyor - Son Dakika
Yerel

Sosyal Yardım Haritası ile Yüzleri Gülüyor

Sosyal Yardım Haritası ile Yüzleri Gülüyor

Bingöl’ün Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen ‘Sosyal Yardım Haritası Projesi’ ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü gülüyor.

26.11.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen 'Sosyal Yardım Haritası Projesi' ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü gülüyor.

Genç SYDV ile Genç Kaymakamlığı'nın çeşitli kaynaklarından faydalanarak hazırladığı proje ile düzenli olarak her ay ihtiyaç sahibi öğrencilere ve ailelere nakdi yardım yapılıyor. Genç Kaymakamlığı ve SYDV'nin yanı sıra Gençli iş adamları ve hayırseverlere de seslenen İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, duyarlı vatandaşların Genç Kaymakamlığı'na başvurarak bu kampanyada yer almalarını istedi. Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı 512 öğrenciye eğitim yardımında bulunan Kaymakam Köklü, öğrencilerin yanı sıra 40 da okumayan 18 yaşından küçük bireylere yardımda bulunuyor. Genç Kaymakamı Abdullah Köklü'nün talimatı ile yardıma muhtaç öğrencilerin tespiti için Genç SYDV çalışanlarından oluşturulan özel bir ekip bu öğrencileri yerinde tespit ederek eğitim yardımından faydalanmaları için Kaymakam Köklü'ye sunuluyor. Tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımında bulunan Kaymakam Köklü, sayının yüksek olmasından dolayı kamuoyunda takdirle karşılandı.

"460 aileye her ay düzenli nakdi yardım yapılıyor"

Eğitim konusunun yanı sıra sosyal yardımlaşmanın başka bir örneğini de ihtiyaç sahibi aileler konusunda gösteren Kaymakam Köklü, Genç SYDV bünyesinde her ay yaklaşık 460 ihtiyaç sahibi aileye nakdi yardımın yapılmasını sağlıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin tespiti için de titiz bir şekilde çalışmaları devam ettiren Köklü, oluşturulan ekibi bu ailelerin yerinde tespit edilmesi için görevlendirdi. Kaymakam Köklü, "Hedefimiz Genç Kaymakamlığı ve SYDV ile ortak hareket ederek ilçe merkezi, köylerimiz ve mezralarımızda bulunan tüm yardıma muhtaç insanlara ulaşmaktır. Üniversite okuyan öğrencilerimiz için ise belirlediğimiz kriter gelir düzeyi çok düşük olan ve öğrencisini okutamayacak halde bulunan ailelerimize yardım etmektir ve bu kapsamda yaklaşık 500 öğrencimize destek sunuyoruz" dedi.

"Önceliğimiz yetim öğrenciler oldu"

Önceliklerinin yetim öğrenciler olduğunu söyleyen Köklü, "En hassas olduğum konulardan biri de yetim öğrencilerimizdir. İlçemizde yaptığım araştırmalar sonucunda 284 öğrencimizin yetim ve mağdur olduğunu öğrendim. Bu öğrencilerimizin aileleri çok zor durumdalar. Biz Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama bir noktadan sonra tıkanıyoruz çünkü bizim vereceğimiz parayla okumaları mümkün değil o yüzden buradan bütün Gençli iş adamlarına sesleniyorum gelin hep birlikte bu yetim öğrencilerimize sahip çıkalım onları el birliğiyle okutalım. Yardım etmek isteyen bütün yardımseverleri kaymakamlığa bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

"Suriyeli ailelere özel ilgi"

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Genç ilçesine yerleşen Suriyeli aileleri de unutmayan Kaymakam Köklü, "Onlar savaşın ortasından kaçarak gelip ilçemize yerleştiler. Bizde bu 3 ailemizi 'Sosyal Yardım Haritası Projesine' ekleyerek her ay düzenli olarak maddi destek sağlıyoruz. Kış ayının gelmesi hasebiyle bu 3 ailemizi ziyaret edip eksikliklerini kontrol ettik. Bu ziyaret sonrasında ailelerimize soba, çamaşır makinesi, battaniye ve yiyecek yardımı yaptık. Bunların ötesinde her ay düzenli olarak elimizden geldiğince nakdi yardım yapıyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Yardım Haritası ile Yüzleri Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement