Souad Massi - Son Dakika
Kültür Sanat

Souad Massi

Souad Massi

Cezayirli folk müziği sanatçısı Souad Massi, Ankara Dünya Müzikleri Festivali kapsamında ilk kez Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor.

07.03.2017 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayirli folk müziği sanatçısı Souad Massi, Ankara Dünya Müzikleri Festivali kapsamında ilk kez Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor.

"Kariyerine Cezayirli rock grubu Atakor ile başladı, politik şarkılarıyla dikkat çekti, aldığı ölüm tehditleri üzerine ülkesini terk edip Paris'e yerleşti. Paris'te sahneye çıktığı Femmes d'Algerie festivalinin ardından Island Records ile el sıkıştı. En çok sevilen şarkısıyla aynı başlığı taşıyan ilk albümü 'Raoui' ile dünya çapında en iyi yeni Kuzey Afrikalı müzisyen olarak tanımlandı. Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice yazdığı şarkıları ve duru vokaliyle dünya müziği takipçilerinin aklını başından aldı. Sınırlar ötesine taşan barış dolu melodileriyle şimdi Ankara'da!

Tanita Tikaram'ın Orta Doğu şubesi, Cezayir'in Tracy Chapman'ı şimdi Ankara Dünya Müzikleri Festivali'nde!

Aşktan politik konulara kadar söylediği şarkılarıyla dünya çapında en iyi Kuzey Afrikalı müzisyen olarak tanımlanan Souad Massi, arap şiirinden etkilendiği son albümü  "El-Mutakallimün" ve sınırlar ötesine taşan melodileriyle 7 Mart'ta Ankara Dünya Müzikleri Festivali'nde !

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Souad Massi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement