Şov Dünyası Dövmesiz Yapamaz - Son Dakika
Magazin

Şov Dünyası Dövmesiz Yapamaz

Şov Dünyası Dövmesiz Yapamaz

İnsanoğlu yüzyıllardır dövme yaptırıyor. Ancak dövmenin en çok yaygınlaşmasını sağlayan ve yaygınlaştıran şov dünyası!.

09.03.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir çeşit vücut süslemesi olarak tanımlanan dövmeler, 1930'lu yıllardan bu yana şov dünyasının ayrılmaz bir parçası. Bilimadamları 5 bin 300 yıl önce yaşamış olan ve bulunan en eski mumyalardan biri olan Ötzi'nin bile vücudunda dövmeler bulunduğunu belirtiyor.

ESKİ MUMYALARDA DA VAR

Ancak 'tattoo' kelimesinin ve bizim bildiğimiz dövmelerin Avrupa'ya gelmesi James Cook'un 1771'de Tahiti'ye yaptığı keşif gezisine dayanıyor. Cook'un yüzü dövmeli bir yerli adamına ait çizimleri Avrupa'ya getirmesiyle dövme modası da başlıyor. Cosmopolitan dergisi de son sayısında bu konuya yer verdi...

2010'LAR

Modanın ön plana çıktığı 2000'lerde dövme mankenler arasında popülerleşti. Kate Moss gibi stil ikonlarının dövme yaptırmasıysa genç kızların dövmeye ilgi göstermesini sağladı.

2000'LER

Kız çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı Barbie'nin hem oyuncaklarında hem de çizgi filmlerinde dövmeler kullanıldı. Bu da dövmenin daha asi olan havasının kırılmasını sağladı.

1990'LAR

İki ünlü oyuncu Johnny Depp ve Winona Ryder'ın, aşklarını yaptırdıkları dövmelerle ilan etmesi; dövmeye daha romantik bir bakış açısı getirdi.

1980'LER

1960'lı ve 70'li yıllarda dövme modası gerileme yaşasa da 1980'lerde yaygınlaşmaya başladı. O dönemin filmlerinin de etkisiyle, 1980'lerde gül ve kafatası figürleri çok popüler oldu.

1950'LER

Yakışıklı oyuncu Robert Mitchum'un 'Night of the Hunter' isimli filminde parmaklarında yazan 'Love' ve 'Hate' dövmeleri o dönem birçok kişiye ilham kaynağı oldu.

1940'LAR

Harley Davidson markasının ve asi yaşam biçiminin popüler olduğu; bu yaşam tarzının filmlere yansıtıldığı dönemde özellikle şeytan figürü ya da markaya gönderme yapan dövmeler çok popüler oldu.

930'LAR

Çocukların en sevdiği çizgi kahramanlardan biri olan 'Temel Reis'in denizci olduğunu vurgulamak için koluna yapılan çıpa dövmesi, o yıllarda bu dövmenin yaygınlaşmasını sağladı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Şov Dünyası Dövmesiz Yapamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement