Soyadına Kimseyi Inandıramıyor - Son Dakika
Güncel

Soyadına Kimseyi Inandıramıyor

FERDİ AKILLI - İstanbul'da ikamet eden ve uluslararası bir gemide aşçılık yapan kişi, soyadının "Akşamsefası" olduğuna, nüfus cüzdanını göstermeden kimseyi inandıramıyor.

07.11.2016 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - FERDİ AKILLI - İstanbul'da ikamet eden ve uluslararası bir gemide aşçılık yapan kişi, soyadının "Akşamsefası" olduğuna, nüfus cüzdanını göstermeden kimseyi inandıramıyor.

Uluslararası bir gemide aşçılık yapan Can Akşamsefası (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi yazışmalarında "Akşamsefası" soyadını görenlerin önce güldüğünü ve kendisine inanmayanların kimliğine baktığını söyledi.

Gündelik yaşamında da ad ve soyadı nedeniyle ilgi gördüğünü anlatan Akşamsefası, şöyle konuştu:

"İstanbul'da ikamet ediyorum. Uluslararası gemilerde aşçılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Pasaport işlemlerim sırasında soyadım nedeniyle kimseyi inandıramıyorum. Adım ve soyadım nedeniyle vatandaşlar gülerek, 'Öyle ad ve soy isim mi olur?' diyorlar. Babam adımı koymuş ama soy ismimiz dedelerimizden gelmiş. Soy ismim hoşuma gittiği için de evveliyatını araştırmadım. Adım ve soyadım herkesin ilgisini çekiyor. Soyadım, 'Akşamsefası' dediğimde hiç gülmeyen olmadı. Genelde herkes güzel bir soyadım olduğunu söylüyor."

Akşamsefası, bir yere gittiğinde mutlaka nüfus cüzdanıyla birlikte gittiğini belirterek, "İnanmayanlar oluyor ve nüfus cüzdanımı çıkartıp gösteriyorum. Özel işler oluyor kimliğimi gösterdikten sonra işlemimi yapıyorlar. Vatani görevimi yaparken sıkıntı çekmedim. Arkadaşlarım genelde beni görünce gülüyorlardı. Uluslararası gemide çalıştığım için vize işlemi nedeniyle gittiğim büyükelçilik ve konsolosluklarda soyadımı gören ilk önce şaşırıyor. Sonra nüfus cüzdanımı görünce şaşkınlıkları gidiyor. Bugüne kadar vize konusunda soyadım nedeniyle sıkıntı yaşamadım." diye konuştu.

-Ataları 400 yıl önce Mısır'dan göç etmiş

Esmer teni nedeniyle Türk vatandaşı olduğunu ve nüfus cüzdanını göstermesine rağmen kimsenin kendisine inanmadığını ifade eden Akşamsefası, atalarının yaklaşık 400 yıl önce Mısır'dan göç ettiğini aktardı.

Akşamsefası, soyadını atalarının ne zaman aldığını bilmediğini dile getirerek, "Bana, 'Sen Türk değilsin' diyorlar. Kimisi Mısırlı, kimisi Suriyeli, hatta Hintlisin diyenler var. Türk'üm diyorum ve kimliğimi gösteriyorum ama yine inanmayanlar var. İster inansın ister inanmasınlar ama ben Türk'üm.

İnsanlar genelde soyadıma inanmıyor. Soyadım değişik olduğu için. Akşamsefası bir çiçek adıdır. O yüzden insanların ilgisini çekiyor. Bankaya gittiğim zaman bana soruyorlar bu soyadın nereden geldi diye. Kimliğimi gördükleri halde inanmayanlar da var. Arkadaşlarım bana Akşamsefası diye bana takılıyorlar." dedi.

Soyadına Kimseyi Inandıramıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soyadına Kimseyi Inandıramıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement