SÖZCÜ'NÜN SAHİBİ BURAK AKBAY'A YÖNELİK YAKALAMA KARARI KALDIRILDI - Son Dakika
Güncel

SÖZCÜ'NÜN SAHİBİ BURAK AKBAY'A YÖNELİK YAKALAMA KARARI KALDIRILDI

SÖZCÜ\'NÜN SAHİBİ BURAK AKBAY\'A YÖNELİK YAKALAMA KARARI KALDIRILDI

Haber: Özden ATİK -Ruken KADIOĞLU/ Sözcü Gazetesi Davasında Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında bulunan yakalama kararının kaldırılmasına karar verildi.

15.01.2020 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Özden ATİK -Ruken KADIOĞLU/

Sözcü Gazetesi Davasında Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında bulunan yakalama kararının kaldırılmasına karar verildi. Mahkeme ayrıca Akbay hakkında kırmızı bülten talebinin de iadesi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda, Sözcü Gazetesi davası kapsamında Genel Yayın Yönetmeni ve yazarlarının yargılandığı davada "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay ile 3 yıl 6 ay 15 gün arasında değişen miktarlarda hapis cezası verildiği belirtildi. Kararda, davada tutuklu kimsenin bulunmadığı, sanık Burak Akbay'ın ise dosyasının ayrıldığı belirtilerek, Akbay'ın 9 Ekim 2017'den beri yakalamalı olarak arandığı kaydedildi.

"SAMİMİ OLARAK ÜLKEMİZE DÖNEREK SAVUNMA YAPMAK İSTEDİ"Burak Akbay'ın önceki aşamalarda mahkemeye gönderdiği el yazılı ve imzalı dilekçede, "samimi olarak ülkemize dönerek savunma yapmak istediği", tüm delillerin toplanmış olduğu, sadece Burak Akbay'ın savunmasının alınmasının beklenmekte olduğu ifade edildi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) 5. ve 6. maddelerine göre "Adil yargılama ilkesi" gereğince sanığın savunmasının bizzat mahkeme huzurunda alınmasının gerekmesi kararda belirtilerek şöyle denildi: "Sanığın babası Ertuğrul Akbay'ın 7 Mart 2019 da vefat etmesi sebebiyle sanığın yakalama kararı olduğundan dolayı cenaze ve diğer işlemler için gelememiş olması, bu sebeple sanığın daha sonraki aşamadaki dini olarak son görevlerini yerine getirememiş olmasından dolayı oluşan mağduriyet ve dosyanın geldiği aşamanın dikkate alınarak Burak Akbay'ın tutuklanmasına yönelik yakalama emrinin kaldırılmasına savunmasının alınmasına ilişkin çıkartılan kırmızı bülten evraklarının iadesi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına."

AVUKATI: "BOŞU BOŞUNA MAĞDUR EDİLDİ"Kararla ilgili değerlendirme yapan avukat İsmail Yılmaz, "Müvekkilim Burak Akbay boşu boşuna mağdur edildi. Hakkındaki suçlamaların hiçbir temeli yoktur. Baştan beri söylüyorum, bu davanın açılması bir hukuk ayıbıdır. Yargının bu yanlıştan dönmesi gereklidir" dedi.Öte yandan Yılmaz, 13 Ocak'ta müvekkili hakkındaki yakalama kararının kaldırılması ve kırmızı bülten ile ilgili müzekkere yazılması için İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçeyle başvurdu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SÖZCÜ'NÜN SAHİBİ BURAK AKBAY'A YÖNELİK YAKALAMA KARARI KALDIRILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement