Sözde Ermeni Soykırımı" İddiaları - Son Dakika
Yerel

Sözde Ermeni Soykırımı" İddiaları

İzmir'de İşçi Partisi Üyesi bir grup, Yunanistan'ın, sözde Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul etmeyenleri cezalandıracağna yönelik yasayı meclisten geçirmesini protesto etti.

15.09.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de İşçi Partisi üyesi 30 kişilik grup, sözde "Ermeni soykırımı" iddialarına tepki gösterdi.

Alsancak semtindeki Yunanistan'ın İzmir Konsolosluğu önünde bir araya gelen İşçi Partisi üyesi grup, Yunanistan'ın, Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul etmeyenleri cezalandıracağna yönelik yasayı meclisten geçirmesine tepki gösterdi.

Slogan atarak "Soykırım yapmadık, vatanı savunduk" pankartı açan grup adına basın açıklaması yapan İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Tugay Şen, sözde soykırımın 100. yılı olarak kabul edilen 2015 öncesinde, sözde "Ermeni soykırımı" iddialarını kabul etmeyenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasını öngören yasanın, Yunanistan Meclisi'nde, 9 Eylül'de yapılan oylamada kabul edildiğini hatırlattı.

Bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Şen, şöyle konuştu:

"Yunanistan'da kabul edilen yasaya göre, uluslararası mahkemeler ve Yunan Meclisi'nin tanıdığı soykırımları kasıtlı olarak ve şiddet suçuna neden olacak şekilde inkar edenler cezalandırılacak. Yasada cezalar 3 ila 6 ay arasında hapis ve 5 bin avrodan 20 bin avroya kadar para cezası olarak belirlendi. Sözde Ermeni soykırımını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasayı meclisten geçiren Yunanistan bozguna uğrayacaktır. Yasanın 9 Eylül'de kabul edilmesi de 'zavallılık' göstergesidir. Yunan orduları 9 Eylül'de İzmir'imizde Türk Ordusu tarafından denize döküldü. Yaşadığınız bozgunun intikamını yasayla falan alamazsınız. Çıkardığınız zavallı bir yasadır. İngilizler sizi Türkiye'nin üzerine sürmüşlerdi. Türkiye'yi işgal etmeye kalkıştınız ve denize döküldünüz. Bu olaydan 92 yıl sonra bir tane yasa çıkartıyorsunuz. İstediğin kadar yasa çıkart, sizin İzmir'de denize döküldüğünüz gerçeğini değiştirmez."

Şen, İşçi Partisi olarak daha önce İsviçre, Fransa ve Almanya gibi ülkelere giderek bu ülkelerde kabul edilen yasalar gereği sözde Ermeni soykırımını inkar etmeyi yasaklayan kanunları çiğnediklerini, Yunanistan'a da giderek Ermeni soykırımının yalan olduğunu orada da söyleyeceklerini belirtti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sözde Ermeni Soykırımı' İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement