Sözde, İstiklal Marşı'nı Ezbere Okudu - Son Dakika
Güncel

Sözde, İstiklal Marşı'nı Ezbere Okudu

Sözde, İstiklal Marşı\'nı Ezbere Okudu

Eyüp Belediyesi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, ölümünün 75. yılı nedeniyle çeşitli etkinliklerle anıyor.

28.12.2011 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rum Asıllı Türk Marina Sözde, İstiklal Marşı'nı Ezbere Okudu.

Eyüp Belediyesi Ahde Vefa toplantılarının ikincisini İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy için gerçekleştirdi.

Eyüp Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen etkinlikte İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan Rum Asıllı Türk Marina Sözde büyük alkış aldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması'nda Beyoğlu Birincisi olan Özel Zapyon Rum İlköğretim Okulu öğrencisi Marina, İstiklal Marşı'nı hatasız ve gür bir sesle ezbere okudu…

Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce Büyükşehir Belediyesi Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen anma programına Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcıları Metin İşeri, Semih Dikyol ve Zafer Güven katıldı. Burdur M. Akif Ersoy Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihat Karaer, Yazar Mustafa Miyasoğlu da davetliler arasındaydı.

Program, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Şairimiz için Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.. . Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Güven gecede birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden M. Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" Şiiri dinlendi.

Daha sonra şairimizin hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. İstanbul'da İstiklal Marşı Ezbere Okuma Yarışması'nda derece alan Rum asıllı Türk Marina Sözde'nin marşımızı duygulu bir şekilde okuması büyük ilgi gördü… Yazar Mustafa Miyasoğlu da gecede şairimizin şiirleri ve sanatı hakkında bir konferans verdi. Etkinliğin finalinde ise ünlü yorumcu Ertuğrul Erkişi Eyüp Belediyesi'nin katkıları ile hazırlanan Safahattan Şarkılar albümünden sevilen eserleri seslendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sözde, İstiklal Marşı'nı Ezbere Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement