Sözde "Sıkıyönetim Direktifi" Farklı Formatlarda Gönderilmiş - Son Dakika
Güncel

Sözde "Sıkıyönetim Direktifi" Farklı Formatlarda Gönderilmiş

Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 110'u tutuklu 320 eski askerin yargılanmasına devam ediliyor.

03.08.2017 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 110'u tutuklu 320 eski askerin yargılanmasına devam ediliyor.

Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesince Adliye Sarayındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda görülen duruşmada, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ile diğer sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Darbe girişimi sırasında Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Lojistik Şube Müdürü olarak görev yapan sanık eski Kurmay Binbaşı Ertuğrul Çizmaz, olay günü eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Şimşek'in kendisine kobra araçların hazırlanması emrini verdiğini belirtti.

Hazırlıkları iki kez Şimşek'e arz ettiğini ifade eden Çizmaz, "meskun mahal" operasyonuyla ilgili kent merkezine geleceği belirtilen Eruh 2. Komando Tabur Komutanlığı personelini taşıyan araçların takibini yaptıklarını söyledi.

Darbe girişimini televizyondan izlediğini, "Harekat Yıldırım" acil koduyla gelen sözde "sıkıyönetim direktifi"ni tesadüfen bulunduğu harekat merkezindeyken gördüğünü öne süren Çizmaz, "direktifi" çok önemli gördüğünden dolayı eski Tugay Komutanı Şimşek'in haberdar olması gerektiğini orada bulunanlara açıkladığını savundu.

"Atak" kod adlı gizli tanığın verdiği ifadede kendisinin, "Gizli emir gelecek" dediği yönündeki iddiayı reddeden Çizmaz, Valilik önünden gelen silah seslerinden korktuğundan dolayı yanına silah aldığını ancak kimseye doğrultmadığını, bu silahı daha sonra yerine bıraktığını ileri sürdü.

"Sıkıyönetim direktifi farklı formatlarda geldi"

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Harekat Şube Müdürlüğünde görevli ve olay gecesi vardiya amiri olarak görev yapan eski Binbaşı Mustafa Mert, eski Tugay Komutanı Şimşek'in, Eruh'taki tabur personelini alacak personelin öncelikle yemeklerini yemesi talimatı verdiğini söyledi.

Şimşek'in, "Eruh'a gidecek konvoyun çıkıp çıkmadığını, çıkmadıysa ne zaman çıkacağını" sorduğunu belirten Mert, helikopter uçuş izni için de gerekli görüşmeleri yapmasını istediğini fakat uçuş izni çıkmadığını ifade etti.

Mert, "Harekat merkezine gelen ve 40-50 sayfadan oluşan sözde sıkıyönetim direktifi word, excel, pdf gibi farklı formatlarda geldi." dedi. Mert, vakit kaybetmeden bu direktifin çıktısını alıp arz klasörüne koyduğunu ve Şimşek'e arz ettiğini belirtti.

Şimşek'in kendisine, "Siirt'le ilgili bir husus var mı?" diye sorduğunu savunan Mert, direktifi okumadığından dolayı haberdar olmadığını bildirdiğini kaydetti.

Sanıkların savunmalarının alınmasına 8 Ağustos'ta devam edilecek.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu, eski İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay İsmet Çehreli'nin de aralarında bulunduğu askerler, "Anayasa'yı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sözde 'Sıkıyönetim Direktifi' Farklı Formatlarda Gönderilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement