Sözde Soykırımı Onayan Almanya'ya İlginç Misilleme Gaziantep'ten Geldi - Son Dakika
3.Sayfa

Sözde Soykırımı Onayan Almanya'ya İlginç Misilleme Gaziantep'ten Geldi

1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısını kabul eden Almanya Federal Meclisi'ne misillime Gaziantep'ten yapılıyor.

13.06.2016 18:02  Güncelleme: 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmesine bir tepki de Gaziantep'ten geldi. Kardeş kent protokolü ile Gaziantep'teki bulvara verilen Duisburg adının değiştirilmesi, meclis gündemine alındı.

CHP'Lİ SUCU SÖZ ALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı 1. Dönem Toplantısı birinci birleşiminde gündemdeki 70 maddenin görüşülmesinin ardından CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu söz aldı.

BULVARIN DEĞİŞMESİNİ İSTEDİ

Sucu, Almanya'nın sözde soykırım kararını onamasının kendisini ve tüm bölge vatandaşlarını derinden üzdüğünü belirterek, Gaziantep'teki Duisburg bulvarının isminin değiştirilmesini istedi.

Sözde Soykırımı Onayan Almanya'ya İlginç Misilleme Gaziantep'ten Geldi
"BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR"

Bulvara Türkçe ismi verilmesi konusunda çağrıda bulunan Sucu, "Almanya'nın sözde Ermeni soykırımını tanıması, onaylaması bizleri derinden üzmüştür.

"İSMİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Bu nedenle bu ismin bu bulvarı hak etmediğini düşünüyoruz. Bu nedenle ismin değiştirilmesini talep ediyoruz" dedi. Toplantının ikinci birleşiminde ise ismin değiştirilip, değiştirilmemesi konusunun gündeme alınması konusunun oylanacağı belirtildi.

Sözde Soykırımı Onayan Almanya'ya İlginç Misilleme Gaziantep'ten Geldi
2005 YILINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ ÇERÇEVESİNDE PROTOKOL İMZALANDI

Almanya'nın Duisburg kenti ile 2005 yılında imzalanan Kardeş Şehir Protokolü çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Duisburg'ta bir meydana Gaziantep adının verilmesi protokolüne imza atmış, daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2006 yılında oy birliği ile aldığı kararın ardından Gaziantep'te Güvenevler bölgesinde bir bulvara Duisburg Bulvarı adını verme kararı almıştı.

Bu kararın ardından Alman Eyalet Meclisi aldığı bir kararla Almanya'da tarihinde ilk defa bir Türk şehrinin ismini bir büyük alana vermişti.

Sözde Soykırımı Onayan Almanya'ya İlginç Misilleme Gaziantep'ten Geldi
VATANDAŞLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

İsmin değişmesinin gündeme gelmesi, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan Duisburg Bulvarında ve çevresinde yaşayan vatandaşları da böldü.

Bulvarda yaşayan bazı vatandaşlar, Almanya Federal Meclisi'nin yaptığını doğru bulmadıklarını belirterek, artık bulvarın isminden rahatsız olduğunu ve Duisburg adının değiştirilmesini isterken, bazıları ise her iki şehrin yöneticilerinin 'Kardeş Şehir' protokolünün altına attığı imzaların bulunduğunu belirterek, protokole aykırı davranışların ise her iki kentin yöneticilerine yakışmayacağını belirtti.

Sözde Soykırımı Onayan Almanya'ya İlginç Misilleme Gaziantep'ten Geldi

Sözde Soykırımı Onayan Almanya\'ya İlginç Misilleme Gaziantep\'ten Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Sözde Soykırımı Onayan Almanya'ya İlginç Misilleme Gaziantep'ten Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Ankarali: Cokta umrunnda sanki almanlarinda.:-) 16 6 Yanıtla
  • kayyum: Almanlar güler buna.. 10 2 Yanıtla
  • REALİST: ÇOK DOĞRU BİR TEPKİDİR..BİRDE 1915 DE OSMANLI MİLLİ MÜCADELE YAPARKEN ONA HAİNLİK YAPAN ERMENİLERİN ANADOLU İNSANINI NASIL KATLETTİĞİ BELGELER İLE SUNUM YAPILMALI GEREKİRSE CANLANDIRMALAR İLE TİYATROYA DÖKÜLMELİDİR.. 8 3 Yanıtla
  • MEHMET: Tu tu yazik oldu zaten almanyaninda bundan dolayi uykulari kaçmistir 8 1 Yanıtla
  • Lice: Eminim duisburg gaziantep gibi kahroluyordur şimdi 8 1 Yanıtla
  • bg: Ulan aptallar, almanyada ben hic bir türk ismi kuyulmus ne semt, ne bulvar, nede cadde ismi gördüm. ab yalakacilari baya merakli ab isimleri vermeye!!! 8 0 Yanıtla
  • vatandas : inan merkel de cok uzulmustur...eli ayagi birbirine karismistir...! 2 3 Yanıtla
  • ANONYM: yahu almanya türkleri insan yerine takmiyo siz kalkmisinis kendi kendinize gelin güveyi oluyosunus duysburg bulvari diye isim takmisinis taksanis ne olur cikarsanis ne olur yahu almanya sadece türkiyeyi suryelilerin akisini avrupaya önlemek icin kullaniyo 5 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Akp seçmeni olarak bu chp li arkadaşı kutluyorum. İşte böyle muhalefet olmalı, doğru, mantıklı ve milletin değerlerine saldırmayan, aksine onları koruyan 4 0 Yanıtla
  • hüseyin ercan: celal doğan ismini silmesine karşı cikmayan oysa gaziantepspor gaziantepe yaptiklarindan sonra adami terörist ilan antepli abileri soykirm ilan eden almanlara bizde antepliler olarak duisburg bulvarina antebimiz bir büyükleriniz adi verilsin saygilarimla 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement